Националният протест на пътностроителния бранш проведе шествие от сградата на

...
Националният протест на пътностроителния бранш проведе шествие от сградата на
Коментари Харесай

Протестиращите от пътищари отидоха до Министерския съвет

Националният митинг на пътностроителния отрасъл организира шествие от постройката на Народното събрание до тази на Министерския съвет и назад, видя кореспондент на Българска телеграфна агенция. Движението в региона на шествието бе затворено.

Протестиращите чиновници на пътностроителните компании са към 400 души. Те са придружавани от полицейски чиновници. Засега митингът минава умерено. " Досега не е имало ескалация на напрежението ", разясниха полицейски чиновници пред Българска телеграфна агенция.

След като стигнаха до Министерския съвет известно време, протестиращите се върнаха още веднъж пред служебния вход на Народното събрание.

Протестът ще се организира през днешния ден, на следващия ден и вдругиден в София и на територията на цялата страна, оповестиха от Българската браншова камара " Пътища ".

Снимки: Цветан Томчев



Причините за безсрочните протестни дейности са свързани с неразплащане на осъществени поправки и индексация на цените в строителството.

Пътностроителните компании желаят да получат към 720 млн. лв., сподели пред публицисти ръководителят на ББК " Пътища " Стефан Чайков. По думите му това са парите за законно изпълнени и сертифицирани действия към пътния отрасъл.





Ако няма взето решение по този въпрос, след 30 септември България ще остане без поддържане на пътища. " Ние ще спрем работата по всички пътни прави, защото не е допустимо да продължаваме да финансираме страната. На 30 септември настоящите съглашения ще изтекат и тъй като няма да има смяна на решението на Народното събрание, никой няма да има законово съображение да подпише ново удължение, тъй че на 1 октомври България ще бъде единствената страна в Европейския съюз без поддържане на пътищата ", съобщи Чайков.

Протестите пред Народно събрание са целодневни. Когато се види резултатът от тези тридневни митинги, ще бъде взето решение за възможна смяна и усилване на митингите, добави ръководителят на ББК " Пътища ".
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР