Националният план за ваксиниране в България практически не действа. Имаше

...
Националният план за ваксиниране в България практически не действа. Имаше
Коментари Харесай

Епидемиолог: Хората показаха, че искат да се ваксинират, но организацията е лоша

„ Националният проект за имунизиране в България на практика не работи. Имаше потребност нещата да се поправят в последния миг. Това е много обезсърчаващо, само че контрапункт на това е, че хората демонстрираха, че желаят да се имунизират. “ Този коментар направи епидемиологът проф. Мира Кожухарова.
„ Организацията е неприятна. Този електронен указател не е обикновено да го чакаме като подарък за 3 март “, означи епидемиологът във връзка старта на регистъра, посредством който ще могат да се подават заявки за имунизация онлайн. Това съгласно Кожухарова е трябвало да се случи още при сключването на предварителните контракти за имунизациите, които са страната ни са за над 18 млн. дози.
Имунизационните акции, за разлика от ръководството на една зараза, напълно зависят от хората, акцентира Мира Кожухарова.
Трябва да се акцентира на имунизацията на хората, които при заболяване са застрашени от болнично лекуване и възможен смъртен излаз, напомни тезата си проф. Кожухарова.
Технологията на имунизациите няма значение за резултата, който чакаме от тях, посочи епидемиологът.
„ Няма кой знае каква разлика сред имунизациите – резултатът, който чакаме от тях. Който е решил да се имунизира, дано да го направи оптимално бързо. “
Още от първия миг беше ясно, че „ това с избора на ваксини е неизпълнимо “, уточни Мира Кожухарова.
„ Хората би трябвало да решат по принцип дали желаят да се имунизират. Няма хубави и неприятни ваксини. “
 
Коментар по тематиката:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР