Националният отбор по волейбол на България за юноши под 17

...
Националният отбор по волейбол на България за юноши под 17
Коментари Харесай

Десислава Величкова: Всички имат жажда за игра, това е главния ни коз!

Националният тим по волейбол на България за юноши под 17 години победи Турция с 3:1 гейма и записа пета поредна победа в група I на европейското състезание в Черна гора, като е единствен на върха, без загуба. Така нашите не могат да бъдат изместени от едно от първите две места в групата и се класираха авансово за полуфинали в шампионата.

Старши треньорът на отбора Десислава Величкова изрази удовлетворението си от добре свършената работа дотук и продължаването в борбата за медалите.

„ Изключително съм щастлива от успеха и класирането ни на полуфинал. Момчетата също. Всички доста се радваме, тъй като успяхме да осъществим първата цел - да сме измежду четирите най-хубави на Евроволей “, разяснява Величкова пред пред BGvolleyball.com.

„ Започнахме доста добре през днешния ден. Знаехме, че с Турция ще бъде тежък мач и тръгнахме с централизация. Във втория гейм леко се отпуснахме, само че по-късно взехме нещата в свои ръце и изковахме крайния триумф чисто. Много хубаво включване на тези, които влязоха извън, изключително на Деян Маринов. Както споделих и преди, имаме потребност от всеки един играч в състава. Момчетата го знаят, че би трябвало да са подготвени във всеки един миг. И са подготвени! Влизат и дават най-хубавото. Всички имат жадност за игра. Това е основният ни коз на еврошампионата ", сподели още треньорката на юношеските ни национали.

„ Класирахме се за полуфинали. Следващите два мача с Черна гора и Гърция са за авторитет. Но ние отново гоним победи. В спорта е хубаво да се побеждава, това носи и самочувствие и убеденост. Ще създадем възобновяване във вторник, с цел да са свежи състезателите за оставащите дуели. Турнирът е дълъг, умората стартира да тежи и би трябвало да сме подготвени за най-важните борби “, добави Величкова.

 





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР