Националният отбор по волейбол на България за девойки под 17

...
Националният отбор по волейбол на България за девойки под 17
Коментари Харесай

България ще играе срещу Италия на полуфиналите на Евроволей 2018

Националният тим по волейбол на България за девойки под 17 години ще се изправи против Италия в единия полуфинал на европейското състезание в София. Другият полуфинал ще опълчи Русия и Турция. До този процес се стигна след привършване на груповата фаза от шампионат.

Волейболистките, водени от Стоян Гунчев, приключиха на второ място в крайното класиране на предварителна група I столичната в зала " Христо Ботев " с четири победи, една загуба и 9 точки. Първенец стана Русия с четири победи, една загуба и 13 точки. Двата отбора не престават във финалната четворка.
Словения и Беларус завършиха на трета и четвърта позиция в групата, като не престават битката за систематизиране на 5-8 място.Отборите на Сърбия и Унгария отпадат от по-нататъшна конкуренция.

В другата група II, която се игра в помощната зала на " Арена Армеец ", отборът на Италия приключи като решителен водач с пет победи от пет мача и цялостен актив от 15 точки. На второ място завърши Турция с четири победи, една загуба и 10 точки. Двата състава се класират за полуфиналите.
Германия и Румъния заеха трето и четвърто място, като не престават във втората четворка на шампионата. Холандия и Украйна отпадат от по-нататъшна конкуренция.

Полуфиналните конфликти са на 20 април в зала " Христо Ботев ".
17:00 ч: Русия - Турция
19:30 ч: Италия - България
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР