Националният отбор на САЩ се класира за полуфиналите на световното

...
Националният отбор на САЩ се класира за полуфиналите на световното
Коментари Харесай

САЩ се класира за полуфиналите на световното по баскетбол, след като вкара 100 точки на Италия

Националният тим на Съединени американски щати се класира за полуфиналите на международното състезание по баскетбол за мъже в Япония, Индонезия и Филипините.

В Манила във втория четвъртфинал от програмата американците се постановиха със 100:63 (24:14, 22:10, 37:20, 17:19) над Италия. По този метод селекцията на старши треньора Стийв Кър се добра до най-хубавите четири за пръв път от 2014 година, когато завоюва купата.

В хода на целия дуел американците нямаха никакви усложнения и съмненията, които демонстрираха във втората групова фаза в дуелите с Черна гора и Литва изцяло отсъстваха. Още след първите 10 минути игра американският отбор поведе с 10 точки при 24:14, а до почивката задатъкът им доближи 22 точки при 46:24.

Пълната със звезди от НБА селекция на Съединени американски щати не понижи по никакъв метод оборотите и в третата четвърт, в която вкара още 37 точки против единствено 20 за италианците. В заключителните 10 минути мачът просто се доиграваше и Италия съумя да смъкна две точки от изоставането си, с цел да загуби с 37.

Най-резултатен за спечелилите бе Микал Бриджес с 24 точки, само че най-силно показване направи плеймейкърът Тайрийс Халибъртън, който вкара 18 точки, взе 4 битки, направи 5 асистенции и лиши 3 топчки. Остин Рийвс вкара още 12 точки за Съединени американски щати, а от всички 12 индивида, които се появиха в игра, само Камерън Джонсън не съумя да означи.

За Италия Симоне Фонтекио осъществя 18 точки, а Стефано Тонут приключи с 11.

В полуфиналите американците ще играят с спечелилия от двойката сред Германия и Латвия.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР