Националният отбор на Исландия сътвори поредния си подвиг, класирайки се

...
Националният отбор на Исландия сътвори поредния си подвиг, класирайки се
Коментари Харесай

Исландия счупи рекорд на световното само с класирането си

Националният тим на Исландия сътвори следващия си героизъм, класирайки се за международното състезание по футбол в Русия през 2018 година Нещо повече, футболистите от северната островна страна ще бъдат представители на... най-малката страна, взела участие на Мондиал.

След като станаха любимци на огромна част от феновете на европейското състезание през 2016 година, исландците този път съумяха да си проправят път и до международния конгрес, завършвайки преди всичко в своята група след победа над Косово.

В Русия футболистите на Исландия ще съставляват население от едвам 350 хиляди души. Предишният връх за най-малка страна, взела участие на Мондиал, се държеше 1,3-милионният Тринидад и Тобаго, който изпрати своята делегация на международното състезание в Германия през 2006-а година.

Иначе исландците победиха Косово с 2:0 и по този начин си подпечатаха визите за Русия. Гюлфи Сигурдсон вкара за 1:0 пет минути преди края на първото полувреме, когато се възползва от неточност в защитата на косоварите, дриблира на границата на наказателното поле и изпрати топката в мрежата на гостите. Той асистира на Йохан Гудмундсон за крайното 2:0, откакто в 68-та минута му подаде на празна врата и дясното крило не се затрудни при удара.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР