Националният отбор на Белгия официално представлява страната си на футболната

...
Националният отбор на Белгия официално представлява страната си на футболната
Коментари Харесай

Белгия – първият класирал се на Мондиала в Русия

Националният тим на Белгия публично съставлява страната си на футболната сцена от първия формален мач на отбора през 1904 година.

Отборът е прочут с прякора "червените дяволи " и играе множеството си публични домашен срещи на стадион "Роа Бодуен " в Брюксел.

“Червените дяволи” са играли 13 пъти на международни шампионати, а най-хубавото им достижение в четвъртото място на Мондиала в Мексико през 1986 година.

Белгиийците няма да могат да наваксат загубите против най-големия си зложелател – Холандия, който ще пропусне международното. Двубоите сред двата отбора се назовават "дербитата на ниските земи " и постоянно се чакат с огромно неспокойствие.

Легендарният нападател Пол Ван Химст се счита за футболист №1 на Белгия за ХХ век. В интервала от 1960 до 1947 година е осъществил 30 гола в 81 мача. През 1991 година заема треньорската позиция и застава още веднъж отпред на отбора.

Белгия се класира на международното през 2014-а в Бразилия, за първи път от 2002 година насам.

Тимът доближи до четвъртфиналите в шампионата, където бе отхвърлен от финалиста Аржентина с 0:1.

Белгия е първият тим, който се класира на Мондиала в Русия. “Червените дяволи” сториха това, откакто приключиха на първото място в група “H” с актив от 28 точки и баланс от 9 победи и едно тъждество.

Белгиийците разполагат с много стряскащ състав. Сред футболистите, които ще се борят за първа купа от конкуренцията са Тибо Куртоа, Венсан Компани, Ян Вертонген, Еден Азар, Кевин Де Брюин, Ромелу Лукаку, Раджа Наинголан, Маруан Фелайни, Кристиан Бентеке и други.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР