Националният отбор на България спечели бронзовите медали на Европейското първенство

...
Националният отбор на България спечели бронзовите медали на Европейското първенство
Коментари Харесай

Волейболистите ни до 20 години грабнаха бронз от европейското - Волейбол

Националният тим на България завоюва бронзовите медали на Европейското състезание по волейбол за мъже под 20 години.

България победи Белгия с 3:1 (25:17, 25:19, 19:25, 25:17) в дребния край на шампионата, игран в Монтесилвано, Италия. Това е нов сериозен триумф за селекцията, водена от старши треньора Мартин Стоев след второто място на Световното състезание до 19 години в Иран през 2021-а.

В спор за купата по-късно довечера 21:00 часа ще излязат тимовете на домакините от Италия и Полша.

Българските волейболисти имаха предимство в по-голяма част от дуела с белгийците за третото място и взеха скъп реванш за провалянето си от този противник на старта на Европейското състезание.

Националите стартираха устойчиво мача и натрупаха 6 точки задатък при 11:5 след сполучлива обсада на Ивайло Дамянов. Белгийците се приближиха на 3 точки, само че задатъкът на България стана 19:13 след положителни изяви на Георги Татаров и краят на първия гейм пристигна при 25:17.

Втората част стартира с по-оспорвана игра, само че българският отбор съумя да поведе с 3 точки за 12:9 след сервис на Лазар Бучков. По-късно Татаров и Александър Николов помогнаха за задатък от 19:13, след което националите стигнаха до 25:19 и преднина от два гейма.

Волейболистите на Белгия дадоха най-сериозен отпор на националите в третия гейм, в който след тъждество 15:15, те поеха самодейността и понижиха резултата след 19:25 в своя изгода.

Българите обаче не позволиха сходни съмнения в четвъртия гейм, поведоха с 4 точки при 13:9 след сполучлива контраофанзива на Борис Начев. Съперникът понижи пасива си на 2 точки, само че Алекс Николов и Венислав Антов имаха решителни намеси за финалното 25:17 и успеха с 3:1 гейма.

Александър Николов бе най-резултатен за триумфа на националния отбор на България с 20 точки (2 блокади), Венислав Антов приключи с 14 точки (1 ас, 1 блокада), а Георги Татаров добави 13 (1 ас, 2 блокади).

За Белгия Фере Режер осъществя 23 точки (1 блокада).

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР