Националният отбор на България по баскетбол за жени до 20

...
Националният отбор на България по баскетбол за жени до 20
Коментари Харесай

Националките до 20 години започнаха ЕвроБаскет с победа

Националният тим на България по баскетбол за дами до 20 години стартира с победа присъединяване си на европейското състезание в дивизия " В " в Прищина, Косово. В среща от група " D " състезателките на Таня Гатева се постановиха над Гърция с 64:58 (21:11, 17:23, 19:8, 7:16).

Успехът обезпечи най-малко втората позиция на българките в крайното класиране и с това прекосяване в идната фаза, в която ще се разпределят местата в челната осмица. Утре е последният дуел на " лъвиците " от групата, в който те срещат Финландия в пряк спор за първото място.

Мачът против Гърция стартира мощно за българските баскетболистки, които поведоха още през цялото време с 13:2 точки. През втората част гъркините се съвзеха от слабия старт и в края на полувремето понижиха изоставането си до 4 точки, като пасивът им падна и до 2 незабавно след почивката при 36:38. След това обаче България си върна надмощието и разликата доближи до 15 точки преди началото на последната част. В последните 10 минути Гърция редуцира изоставането си, само че в нито един миг не бе покрай обрата.

Най-резултатна за България в мача бе Карина Константинова със 17 точки, а с 15 приключи Юлияна Вълчева. За Гърция над всички бе Мария Анастасопулу със 17 точки.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР