Националният отбор гостува на Словения днес в дебюта си в

...
Националният отбор гостува на Словения днес в дебюта си в
Коментари Харесай

Новият турнир на УЕФА открива нов шанс пред България

Националният тим гостува на Словения през днешния ден в дебюта си в Лигата на нациите. Новият шампионат на УЕФА беше основан с концепцията да замести досадните контроли, само че с изключение на опция отборите да се обиграват, дава и късмет някои от тях да си обезпечат присъединяване на Евро 2020. Това е задоволително сериозен тласък, както и фактът, че всеки ще играе против противници на същото равнище. Жребият прати България в една група със Словения, Норвегия и Кипър. Самите футболисти обявиха преди заминаването за Любляна, че съперниците са изцяло преодолими и задачата е първото място.

Селекционерът Петър Хубчев неведнъж акцентира, че няма да разреши никой да гледа с неуважение на идните дуели. За два месеца “лъвовете” ще изиграят 6 мача, в които ще се види дали позитивните усещания от международните квалификации ще бъдат затвърдени и кои от новите футболисти в отбора ще се трансфорат във значима част от него.

Довечера съставът ни няма да има доста общо с този от последните мачове против Босна и Херцеговина и Казахстан през март. Някои от играчите са контузени, други са без тимове, а трети са в слаба форма и не получиха повиквателни. Това пък ще даде късмет на тези, които хванаха окото на Хубчев от началото на сезона, да се потвърдят.

На вратата сигурно ще е Пламен Илиев, а в отсъствието на Антон Недялков най-вероятно четиримата в отбрана ще са Страхил Попов, Николай Бодуров, Божидар Чорбаджийски и Васил Божиков. Не е изключено и Божиков да работи в центъра на защитата вместо Чорбаджийски, а ляв бек да е Иван Горанов. Двойка вътрешни халфове ще са Георги Костадинов и Симеон Славчев, а малко пред тях ще играе Галин Иванов. Ивелин Попов ще води офанзивата, подкрепян по фланговете от Кирил Десподов и Тодор Неделев.

Словенците имат значително кадрови проблеми. Големият изчезнал в техния състав ще е Ян Облак. Вратарят на Атлетико Мадрид отхвърли повиквателната с претекста, че го мъчат болки в рамото, само че това не му попречи да играе за “дюшекчиите” през уикенда. Травма остави отвън сметките на селекционера Томаж Кавчич и главния халф Йосип Иличич. Домакините ще разчитат най-много на Кевин Кампъл и Ясмин Куртич в средата на терена, както и на лявото крило Бенямин Вербич, който прави мощни мачове за Динамо (Киев). Титуляр за Словения се чака да е и някогашният нападател на Лудогорец Роман Безяк. Той ще работи по десния фланг на офанзивата, а изнесен напред ще е Тим Матавж.

Статистиката сочи, че словенците в никакъв случай не са вкарвали гол на “трикольорите”. Двата отбора бяха в една група в квалификациите за Евро 2008, когато нашите завоюваха с 3:0 в София и с 2:0 в Целье.

Вероятни сформира:

СЛОВЕНИЯ (4-2-3-1): Белец; Скулич, Струна, Мевля, Йокич; Кампъл, Кърхин; Безяк, Куртич, Вербич; Матавж
Селекционер: Т. Кавчич
БЪЛГАРИЯ (4-2-3-1): П. Илиев; С. Попов, Бодуров, Чорбаджийски, Божиков; Г. Костадинов, Славчев; Десподов, Г. Иванов, Неделев; И. Попов
Селекционер: П. Хубчев

СЪДИЯ: Давиде Маса (Италия)
СТАДИОН: “Стожице”, Любляна
НАЧАЛО: 21:45 часа

МИНУТА Пожарна охрана МИНУТА
ГЛЕДАЙТЕ ТУК
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР