Националният осигурителен институт започна изплащането на еднократната добавка от 75

...
Националният осигурителен институт започна изплащането на еднократната добавка от 75
Коментари Харесай

Бонусът за имунизирани пенсионери ще се изплаща на всяко първо число от месеца

Националният застрахователен институт стартира изплащането на еднократната добавка от 75 лева към пенсиите. Парите са за пенсионерите, които дават отговор на условията за приключен имунизационен курс или имат сложена бустерна доза. Добавката се изплаща без значение от типа и размера на пенсията, както и без значение възрастта на пенсионера.

Тази добавка за имунизираните пенсионери не е част от пенсията и се изплаща единствено един път. Не е належащо пенсионерите, които са минали през цялостен имунизационен курс, да подават спомагателни документи, с цел да получат сумата от 75 лева

Информацията за хората, които имат право на тази еднократна добавка се получава по длъжностен път в Национален осигурителен институт от Министерството на здравеопазването.

По този метод още от през днешния ден стартира изплащането на този тласък. Бонусът за ваксинираните пенсионери ще се изплаща на всяко първо число от месеца.

Над 690 000 пенсионери през днешния ден ще получат добавката в размер на 75 лв.. Добавката ще получат всички пенсионери, минали цялостен курс на имунизация без значение възрастта им и каква пенсия взимат, изясни Георги Гьоков,министър на труда и обществената политика.

Не е належащо лицата да подават документи, описът ще се получава всеки месец в Национален осигурителен институт. На тази база ще правим заплащането, изясни Ивайло Иванов, шеф на Национален осигурителен институт.

Социалният министър сподели още, че коронавирус добавките ще се изплащат на пенсионерите до края на юни. По думите му няма да има нито един пенсионер, който да получава по-ниска пенсия плюс коронавирус добавката, от декемврийската.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР