Националният оперативен щаб за борба с коронавируса ще поиска от

...
Националният оперативен щаб за борба с коронавируса ще поиска от
Коментари Харесай

Щабът ще иска всички болници да обособят отделения за лечение на пациенти с COVID-19

Националният действен щаб за битка с ковид ще изиска от здравния министър да издаде заповед всяка болница в България, включително и частните, в период от 3 дни да даде обособени отделения, които да работят с пациенти с COVID-19.

Причината е, че поради растящия брой на инфектираните, потенциалът на Военномедицинската академия и „ Пирогов “ е привършен, при приети в болница към 36 души.

Към момента общият брой на доказаните случаи у нас е 201. Двама от пациентите с потвърдено съществуване на вируса са в сериозно положение в „ Пирогов “.
Болните от COVID-19 минаха 200 От Националния действен щаб оповестиха за 11 нови случая
А поради нови случаи под карантина се оказа още една болница в София – пета градска. Пациентите са били в две отделения – белодробно и вътрешно. По-късно единият от тях е изместен в реанимация, която също е сложено под карантина. В момента и двамата пациенти са настанени в други лечебни заведения.

„ В събота вечерта беше сложена болничното заведение под карантина. Първата пациентка си беше в относително положително общо положение, втората се наложи да я интубираме, на апаратна вентилация беше. И двамата пациенти са извозени от Пета градска, взети са проби, под карантина са, до момента в който излязат пробите “, заяви доктор Борил Петров, шеф на болниченото заведение.

Новорегистрираните случаи от сутринта са 11. 1 от тях е в Дупница, двама – в Пазарджик, едно от контактните лица е в Добрич, а останалите нови случаи са в София.
Проучване: 58% от българите считат, че заразяването с COVID-19 е предумишлено Повече от половината от интервюираните в общо 22 страни са подготвени да се откажат от някои свободи, в случай че това ще помогне в битката със болестта
Двама от диагностицираните по-рано пациенти, настанени в „ Пирогов “, са сериозно положение.

„ Имаме и двама пациенти, следени с ежедневни телефонни брифинги. И двамата са поканени за лекуване и признати “, изясни през днешния ден ръководителят на Националния действен щаб ген. Венцислав Мутафчийски.
Заразеният с COVID-19 столичен общински консултант е Анна Стойкова от ГЕРБ Тя е настанена във ВМА
Пациентите у нас се лекуват по протоколи на Световната здравна организация и от Китай. В момента един от медикаментите от тези протоколи се доставя посредством дарения. От щаба оповестиха, че сега има „ много съществено “ изкупуване на продуктите, които са с това вещество.

Усилията сега са съсредоточени в създаване на нови бързи проби, тъй като актуалните дават и подправено позитивни, и подправено негативни резултати.

Нарушителите на карантината и ограниченията на страната

Прокуратурата е образувала повече от 120 досъдебни производства за нарушение на наложителната карантина против разпространяването на COVID-19.
Снимка: btvnovinite.bg
Най-често нарушаванията се правят от българи след завръщането им от чужбина, прецизират от прокуратурата.

Анализът демонстрира, че нарушаванията са в София, Велико Търново, Варна, Бургас и Пловдив.

Снимка: btvnovinite.bg
Част от формираните досъдебни производства са против водачи на тежкотоварни камиони, които след завръщането си у нас не оставят за две седмици по домовете си, а още веднъж поемат зад граница.
Заразени* Нови случаи Починали Излекувани България 201 14 3 3 Света 366880 29450 16099 101065 Заразени* Нови Починали България 201 14 3 Света 366880 29450 16099
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР