Националният оперативен план за справяне с пандемията въвежда междуведомствен и

...
Националният оперативен план за справяне с пандемията въвежда междуведомствен и
Коментари Харесай

Защо общините не разбраха предварително за оперативния план за справяне с Covid-19


Националният действен проект за справяне с пандемията вкарва междуведомствен и сложен метод за ръководство на сходни необикновени обстановки, посредством който да се противодейства на обвързваните с всеобщото разпространяване на обещано заразно заболяване неподходящи здравни и публични последствия.

" На място всеки кмет реагира съгласно обстановката и общините са извънредно гъвкави и не жалят нито старания, нито средства, с цел да се оправят с пандемията ". Това разяснява в изявление за предаването " Хоризонт до обед " Силвия Георгиева, изпълнителен шеф на Националното съдружие на общините в Република България (НСОРБ):

" На доста места общините бяха обезпечили поддръжка както за общинските, по този начин и за регионалните лечебни заведения със личен превоз. Участваха спомагателни коли, които употребяваме за обществен патронаж. Използвахме ги, с цел да се прибере от регионалната болница към този момент оздравял пациент, тъй че да не товарим колите за спешна помощ и с този превоз. Кметовете носят отговорност за всичко, което се случва на територията на тяхната община, в това число и за справяне с тази повече от двугодишна необикновена обстановка. Всъщност, откакто към този момент изминаха повече от две години от началото на пандемията, може би би трябвало да спрем да я назоваваме необикновена обстановка, защото в действителност тя е нашето всекидневие и всички хора по веригата, без значение дали управляваме общини, страна или сме чиновници, служащи, живеем в тази обстановка и съблюдаваме разпоредбите, годни за всички. По отношение на Националния проект за подготвеност при пандемия, който беше обявен медийно предходната седмица, ние не сме взели участие като организация в подготовката и създаването му ".

Цялото изявление със Силвия Георгиева можете да чуете от звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР