Националният обудсман Мая Манолова ще отстоява докрай каузите на протестиращите

...
Националният обудсман Мая Манолова ще отстоява докрай каузите на протестиращите
Коментари Харесай

Мая Манолова докрай отстоява каузата на протестиращите майки

Националният обудсман Мая Манолова ще отстоява до дъно идеите на протестиращите майки на деца с увреждания. Това стана ясно от думите й в ефира на Българска национална телевизия.

Ще заставам до протестиращите майки до дъно , зави тя.

" Казвам го, с цел да ги успокоя, само че и тъй като това е една обективна идея , те желаят да се преборят с една неправда. Те се борят освен за себе си. Не е правилно, че този закон разделя, обстановката сега разделя хората с увреждания ", изясни националният омбудсман. Тя посочи, че законопроектът, който са написали дружно с майките, не получи поддръжка от Националния съвет за хората с увреждания. Според Манолова техният проблем няма да бъде решен от съвета.

Опитвали да унизят майките, осведоми омбудсманът. Искали да стане ясно, че статуквото в политиката за хората с увреждания ще се резервира .

Справедливо са гневни майките, счита Мая Манолова. Тя желае закон, с който да се дават 105 млн. лева повече от сегашните 169 млн. лева за непозната помощ и за асистентски услуги. Така услугите ще доближат до 77 хиляди души, а освен до 11 хиляди души колкото са ползващите тази услуга все още.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР