Националният обществен съвет препотвърди спазването на приетите с негово решение

...
Националният обществен съвет препотвърди спазването на приетите с негово решение
Коментари Харесай

Още проверки в Хитрино за разпределянето на помощите

Националният публичен съвет препотвърди спазването на признатите с негово решение справедливи критерии за разпределянето на помощите в Хитрино. Критериите за включване на потърпевшите семейства в съответната категория според от нанесените вреди остават същите, като всички поданици с изцяло разрушени къщи да бъдат включени в първа категория.

 Възстановяването на Хитрино стартира напролет
Възстановяването на Хитрино стартира напролет

Преди година трен се взриви в центъра на селото

Това стана ясно от извършеното съвещание на НОС ръководство на финансовите средства от акцията за Хитрино, което се организира в Централата на БЧК. Заседанието беше ръководено от омбудсман и съпредседател на НОС Мая Манолова.

По този метод всички хора, които са подали сигнали с молби за прекосяване в по-висока категория, ще би трябвало да почакат още малко. Решението на НОС е екип на съвета да извърши инспекция на място, като на база на резултатите от нея, НОС ще вземе съответното решение по всички молби.

Днес на съвета бяха прегледани 15 тъжби, заяви БНР. Пет от жалбите са счетени за създатели, по другите 10 случая ще има още инспекции. Очаква се след празниците омбудсманът Мая Манолова и представители на БЧК още веднъж да посетят Хитрино.

 Груби нарушавания на сигурността при злополуката в Хитрино
Груби нарушавания на сигурността при злополуката в Хитрино

Неработещи устройства за бдителност…

Въз основа на импортирано предложение от Местния публичен съвет за разпределение на запаса от финансови средства по Кампанията за осъществяване на строително-ремонтни действия на потърпевши парцели, НОС реши описът да се даде на жителите на село Хитрино за обществено публично разискване , след което да бъде импортиран за разглеждане в Националния публичен съвет.

Секретарят на Обществения съвет на БЧК Любомир Каракановски изясни, че при разпределението на средствата по дарителската акция за Хитрино не са били установени нарушавания .

" Определено мога да кажа, че изразходването на всяка стотинка се управлява. Дарителите могат да бъдат спокойни ", акцентира още Каракановски.

 БЧК ревизира по какъв начин са разпределени помощите за Хитрино
БЧК ревизира по какъв начин са разпределени помощите за Хитрино

Отчетоха обществения статус на потърпевшите и броя на членовете в семействата
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР