Националният ни отбор за жени постигна победа над изключително силния

...
Националният ни отбор за жени постигна победа над изключително силния
Коментари Харесай

Нургюл Салимова изведе България до нов успех на Европейското. Вече сме 2-ри в първенството

Националният ни тим за дами реализира победа над извънредно мощния отбор на Азербайджан в 6-ия кръг на европейското отборно състезание по шахмат в Будва, предава Стандарт.
Българките надиграха с 2,5:1,5 поставения под номер 2 тим на азерките и излязоха на второ място в класирането с 10 мач-точки, на една зад водача Франция.
Ключов за успеха над Азербайджан беше триумфът, който реализира на втора дъска Нургюл Салимова над Улвия Фаталийева. В маратонска партия, траяла 84 хода, Салимова стигна до победа с черните фигури.
Българката имаше преимущество през цялата втора половина на партията, само че Фаталийева не се отхвърли чак досега, в който остана с три пешки по-малко в ендшпила.
На останалите три дъски българските шахматистки направиха ремита. На първа с белите фигури някогашната международна шампионка Антоанета Стефанова подели точките с най-силната азерска шахматистка Гюнай Мамадзада.
На трета дъска, също с белите, Виктория Радева направи реми с Ханим Балажайева. На четвърта дъска с черните Гергана Пейчева също раздели точката с Гюлнар Мамадова. В днешния 7-ми кръг България ще играе с водача в класирането Франция.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР