Националният ни отбор по бадминтон се класира за финалите на

...
Националният ни отбор по бадминтон се класира за финалите на
Коментари Харесай

Петя Неделчева: Целта пред отборa е 4 квоти за Европейските игри и 3 за Олимпиадата в Париж

Националният ни тим по бадминтон се класира за финалите на европейското състезание за смесени тимове, което ще се организира от 14 до 18 февруари идната година във Франция. Съставът, воден от Петя Неделчева и от нейния асистент Стилиян Макарски, се наложи над Финландия с 3:0 във финала на квалификацията, който се организира в столичната зала " Европа ". Неделчева разяснява представянето на отбора ни.

" За следващ път българският тим, сподели че е част от елита в Европа. Успяхме да спечелим тази, не доста лесна подготовка. В София бяхме 6 тима, разграничени на две групи по три тима. Нашата група беше много по-сложна. Отборът на Словения въобще не е слаб. Имахме шанс, че играта ни потегли и спечелихме с 4:1. Белгия беше още по-силен противник. Изненадващо за доста хора, аз направих промени в жени- сингъл. Пуснах Стефани Стоева да играе. Те пък извадиха първата си ракета. Това за нас беше плюс. Така резултатът потегли уместно, като най-после спечелихме със смесената двойка. Във финала против Финландия - действително развоя потегли още от смесената двойка. Заложихме на оптималния състав, с който разполагахме. Само Димитър Янакиев не взе участие в тази среща, тъй като имаше болежка в коляното. Тук всичко зависеше от първата среща - при смесените двойки. След като Илиян Стойнев и Стефани Стоева завоюваха мача, дадоха подтик на тима. Следващите срещи бяха по-лесни, а и състезателите бяха по-мотивирани ", съобщи в изявление за БНР старши - треньорът на националния тим по бадминтон Петя Неделчева.

Неделчева даде добра оценка за отиващата си година.

" Успяхме да спечелим две европейски трофеи - Габриела и Стефани в двойките при дами и Калояна Налбантова при дамите под 19 години. Спечелихме поредност от шампионати, международна купа, европейска купа. Смятам, че националният тим и всички състезатели включени в него се показаха на равнище. Надявам се идната година да имаме още по-големи триумфи, изключително в олимпийската подготовка ", изясни треньорът.

" Голямата ни цел през 2023 година са европейските игри, тъй като няма да имаме европейско състезание. За там се надявам да спечелим оптимален брой квоти. Най-вероятно ще са 4. За олимпийските игри в Париж се надявам на три квоти ", сподели още Петя Неделчева.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР