Националният младежки комитет на ВМРО организира събрание в Мелник във

...
Националният младежки комитет на ВМРО организира събрание в Мелник във
Коментари Харесай

ВМРО в Мелник: Младежкият дух е това, което държи организацията през годините жива

Националният юношески комитет на Вътрешна македонска революционна организация провежда заседание в Мелник по отношение на идните парламентарни избори на 2 октомври и годишнината от гибелта на великия лидер на Организацията Тодор Александров, съобщи кореспондент на БГНЕС.

На срещата участваха и съпредседателите на Вътрешна македонска революционна организация Ангел Джамбазки, Александър Сиди и Искрен Веселинов, както и членът на управлението доцент доктор Милен Михов.

По време на срещата бяха обрисувани няколко значими тематики, върху които би трябвало да се обърне фокус в идната акция: демографската рецесия, икономическото развиване, обществените неравенства, етническата маргинализация, националната сигурност.

Младежите на Вътрешна македонска революционна организация се сплотиха към концепцията, че на тази акция би трябвало да покажат, че България има потребност нормалността, разговорът и обединяването към главните проблеми да бъдат на напред във времето, с цел да може страната ни да излезе от политическата рецесия, в която се намира последната година и половина.

Българският представител Ангел Джамбазки съобщи, че нямаме нищо национално! Вътрешна македонска революционна организация може обаче да върне България на българите!

Живеем в турбулентно време, ние би трябвало да подсигурим Вътрешна македонска революционна организация да е в обществено-политическия живот. Не бъдете инертни! Трябва да има повече интензивност, предпочитание за борба, безапелационен бе Джамбазки.

Младежкият дух е това, което държи Вътрешна македонска революционна организация през годините, сподели съпредседателят на Вътрешна македонска революционна организация Александър Сиди.

Искрен Веселинов – съпредседател на Вътрешна македонска революционна организация показа пред младежите, че живеем в свят на замяна на всичко същинско. Нормалността, която всеки търси беше зачеркната, с цел да си вкарат в травматична обстановка на прочувствени избори, избори на ненавист. Вътрешна македонска революционна организация беше в ролята на обект на ненавист, ние не изнасяхме на никого геополитически. Ние бяхме организация, неизгодна, която трябваше да бъде унищожена и да бъде отстранена от взимането на решения, показа Веселинов.

Има достоверен национализъм, има образован – Вътрешна македонска революционна организация е знак на него, само че има и такива, които желаят да затапят патриотичното пространство. Аз считам, че посредством нашите старания още веднъж патриотизмът ще е водещ, безапелационен бе Веселинов.

В свършек на срещата доцент доктор Милен Михов изнесе лекция пред младежите за живота и делото на некоронования крал на македонските българи – Тодор Александров. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР