Националният комитет на Демократическата партия на САЩ одобри официално голяма

...
Националният комитет на Демократическата партия на САЩ одобри официално голяма
Коментари Харесай

Първичните избори на американските демократи ще стартират догодина от Южна Каролина, а не от Айова

Националният комитет на Демократическата партия на Съединени американски щати утвърди публично огромна смяна в графика за първичните партийни избори, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция. Това се случи след отправено предложение на президента на Съединени американски щати Джо Байдън. В случай, че той се кандидатира публично за втори мандат, смяната ще е от изгода за него, отбелязва организацията.

На конференция във Филаделфия Националният партиен комитет утвърди предлагането, което ще разреши първичните избори на демократите да стартират от щата Южна Каролина, в който има огромно афроамериканско наличие. По този метод смяната дава повече тежест на афроамериканците в избора на претендент за президент на Демократическата партия.

През годините първичните избори стартираха от щатите Айова и Ню Хемпшър, в които доминира бялото население. Именно на първичния избор в тези два щата, плюс на първичните избори в Невада Байдън претърпя проваляне през 2020 година После той реализира огромна победа на първичния избор в Южна Каролина, което му разреши да преобърне наклонността и най-после да бъде определен от демократите за техен претендент за президент против републиканеца Доналд Тръмп.

Съгласно смяната в календара на демократите за първичните избори, в този момент те ще започват следващата година на 3 февруари в Южна Каролина. Ще последват тези в Невада и Ню Хемпшър на 6 февруари, в Джорджа на 13 февруари и в Мичиган на 27 февруари.

Републиканската партия от своя страна ще започва първичните си избори в Айова следващата година.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР