Националният институт по метеорология и хидрология при БАН предупреждава за

...
Националният институт по метеорология и хидрология при БАН предупреждава за
Коментари Харесай

Пожарникарите съветват: Не палете огън на открито!

Националният институт по метеорология и хидрология при Българска академия на науките предизвестява за рискови метеорологични феномени с оранжев и червен код за пожарна заплаха. Продължителното засушаване и високите дневни температури са причина за усложняване на пожарната конюнктура. От Регионалната дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията ”  в Добрич молят към жителите да съблюдават ограниченията за пожарна сигурност и да не палят  огън навън.

Жътвената акцията съвсем завърши, само че остава заплахата от пожари в стърнищата, напомнят още огнеборците. Много постоянно стърнищата са в непосредствена непосредственост до гори и в случай че недобросъвестни стопани възпламенят сламата, огънят за минути може да се трансферира. Поставят се в риск цели горски масиви и се основава опция за големи материални загуби, припомнят от противопожарната работа.
 
Очакваните високи температури през идващите дни в допълнение усложняват ситуацията. Това постанова цялостна готовност на сили и средства от страна на държавните институции, ведомствата, органите на локалната власт за повишение на вниманието и на бдителността и за недопускане на пожари.

От „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията ” в Добрич подхващат своевременни организационни дейности за недопускане на пожари и за бърза реакция при възникването им. Създаден е механизъм за съгласуваност с локалната власт, с военните поделения, с държавните горски стопанства и лесничейства. В гасенето на пожари се включват и доброволци.

От извънредно значение е присъединяване на летателна техника от Военновъздушни сили за наблюдаване и гасене на горските пожари в щялата страна, акцентират още огнеборците и напомнят,че с помощта на положителното взаимоотношение сред структурите на Министерство на вътрешните работи и МО, са избавени от огъня стотици декари горски масиви.      
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР