Националният институт по метеорология и хидрология /НИМХ/ обяви червен“ код

...
Националният институт по метеорология и хидрология /НИМХ/ обяви червен“ код
Коментари Харесай

„Червен“ код в област Габрово за 25 ноември

Националният институт по метеорология и хидрология /НИМХ/ разгласи „ червен “ код в област Габрово за на следващия ден, 25 ноември, оповестяват от Областна администрация Габрово.
Очакват се обилни превалявания от дъжд, които бързо ще преминат в сняг. Количествата ще доближи до 40-65 mm. Ще се образува снежна завивка, в планинските елементи от региона ще има виелици и ще се образуват навявания. Прогнозата планува мощен северозападен вятър с пориви до 20-24 m/s.
От ГДПБЗН са дадени спомагателни инструкции до районните дирекции за ПБЗН за повишение готовността при пораждане на изключителни обстановки.
От Агенция “Пътна инфраструктура “ /АПИ/ приканиха водачите да потеглят на път с коли, готови за зимни условия. Блокирането на придвижването от транспортни средства, които не са готови за зимни условия, затруднява пътуването на всички останали водачи и работата на снегопочистващата техника, разясняват от пресцентъра на АПИ.
Водачите да карат с нараснало внимание и съобразена скорост, като съблюдават нужната отдалеченост, да не подхващат внезапни маневри.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР