Националният дарителски фонд „13 века България“ обяви, че млади български

...
Националният дарителски фонд „13 века България“ обяви, че млади български
Коментари Харесай

Фонд „13 века България“ подкрепя млади таланти с национална награда

Националният дарителски фонд „ 13 века България “ разгласи, че млади български създатели и учени могат да аплайват за новоучредената национална премия за подкрепяне на професионалното развиване на изявени в разнообразни области.

Призът „ 13 века България “ съставлява парична награда в размер на 5 000 лв., обезпечени от Фонда, и е предопределена за разноски за образование.

Националната премия ще се присъди от жури на конкурсен принцип в два кръга. В първия стадий комисията ще отсее шестима от номинираните претенденти. Имената им ще бъдат оповестени през месец януари 2020.



За всеки от тях Фондът ще провежда дарителска акция под надпис „ ПОДКРЕПИ ТАЛАНТА — ДАРИ “. Спомоществувателите ще могат да разтворят сърца и кесии за предпочетен от тях млад академик или създател, с цел да подкрепят развиването му посредством фонда.

Носителят на премията ще бъде определен и разгласен сред 20 и 30 юни 2020.

До 31 декември 2019 година претендентите могат да подадат документите си онлайн на https://fund13veka.bg/talant
В състезанието могат да вземат участие български жители на възраст до 35 години със приключено висше обучение в изкуството или науката и с новаторски достижения в съответната област.

Задължително изискване е през 2019 претендентите да са признати за следдипломна подготовка в упълномощени висши образователни заведения на територията на Европа, без България.

„ Основната задача на Националния фонд „ 13 века България” е дарителството. А то се крепи на страст “, споделя изпълнителният шеф на фонда Слава Иванова и се надява новата идея да срещне съидейници освен в страната, а и измежду общностите ни по света.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР