Националният ансамбъл по художествена гимнастика спечели титлата на пет обръча

...
Националният ансамбъл по художествена гимнастика спечели титлата на пет обръча
Коментари Харесай

Титла за ансамбъла на пет обръча от Световното първенство в София

Националният отбор по художествена гимнастика завоюва купата на пет обръча на Световното състезание по художествена гимнастика, което приключва през днешния ден в София. След вчерашните съмнения в това комбиниране, през днешния ден българските грации се показаха извънредно в зала " Арена Армеец " и изцяло справедливо стигнаха до златните медали, оставяйки зад себе си тимовете на Япония и Италия.

Българският отбор, в състав Симона Дянкова, Елена Бинева, Лаура Траатс, Мадлен Радуканова и Стефани Кирякова с треньор Весела Димитрова, получиха оценка 23.300 за композицията си (14.700 компликация и 8.600 изпълнение), а на почетната стълбичка се подредиха още тимовете на Япония (22.800) и Италия (22.550). Победителките в многобоя от през вчерашния ден - Русия, се показаха едва през днешния ден и останаха на четвърта позиция с 20.325 точки.

Във финала на три топки и две въжета българският отбор приключи на шесто място. Родните грации позволиха неправилност в съчетанието си и получиха оценка 20.750 (13.400 за компликация и 7.350 за изпълнение). Този резултат им отреди шесто място в крайното класиране и не им разреши да завоюват трети орден от шампионата на планетата. Победителки в дисциплината станаха гимнастичките на Италия с резултат 22.550, сребърните медали останаха за Русия (22.200), а на почетната стълбичка се качи и ансамбълът на Украйна с 21.400.

По този метод България приключва Световното състезание по художествена гимнастика с три медала - злато и бронз за ансамбъла надлежно от пет обръча и многобой, както и сребърен орден за Невяна Владинова, Катрин Тасева и Боряна Калейн в отборното. С представянето си в многобоя, българският отбор завоюва и квота за Олимпийските игри в Токио. Много похвали получи Българската федерация по художествена гимнастика за чудесно миналото домакинство на Световното състезание. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР