Националният ансамбъл по художествена гимнастика няма да участва на Световната

...
Националният ансамбъл по художествена гимнастика няма да участва на Световната
Коментари Харесай

Дебютът на новия ансамбъл по художествена гимнастика се отлага

Националният отбор по художествена гимнастика няма да взе участие на Световната купа в Атина, както предвиждаха в началото от щаба.

Дебютът на новия състав се отсрочва, а решението е на старши треньора Весела Димитрова. Причината е, че тимът не е навлязъл в нужната форма, с цел да пътува за Гърция в края на март. Турнирът е от 18 до 20 март.

Контузиите, както и заболели състезателки, попречват естествения подготвителен развой на девойките.

Новината за отлагането на първото присъединяване заяви президентът на Българската федерация Илиана Раева след извършеното контролно съревнование на самостоятелното при дамите в София.

“С ансамбъла се работи доста, само че Весела към момента не желае да ги демонстрира, тъй като към момента не са във форма. Две от главните състезателки счупиха крайник – първо Елена (Георгиева – бел. ред.), по-късно Камелия (Петрова – бел. ред.)”, показа тя.

Все още не е ясно по кое време ще бъде първото публично съревнование за тима. Има възможност това да е Гран при на Марбея (Испания) от 25 до 27 март. Пред родна аудитория те ще излязат на Световната купа в София, която е от 8 до 10 април.

„ След като влязоха част от запасите, сега имаме две доста заболели в „ Спорт палас “ във Варна, молим се да не пламне целият отбор. Така че непрестанно влизат запаси, които към момента не могат да се приспособяват към тези доста комплицирани композиции. Няма да пътуваме в Атина на Световната купа. Весела е безапелационна, че до момента в който не се изчистят двете композиции, няма да вървим на никое място, тъй че може би първото ни присъединяване ще е в Марбея “, разкри Раева.

По предложение на треньорката Весела Димитрова към ансамбъла се включи и София Иванова, която до този миг се приготвяше в самостоятелното направление.

„ Аз персонално доста скърбя, тъй като София вървеше извънредно мощна като индивидуалистка, доста ексцентрична, доста зрелищна, с доста сложни съчетания “, добави още Раева.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР