Националния съвет на БСП даде мандат на партийното ръководство да

...
Националния съвет на БСП даде мандат на партийното ръководство да
Коментари Харесай

БСП кани лидерите на партиите на обща среща: Искаме да видим можем ли да съставим правителство

Националния съвет на Българска социалистическа партия даде мандат на партийното управление да стартира диалози с всички парламентарно показани партии в опит да съставим постоянно държавно управление. Това заяви след съвещанието водачът Корнелия Нинова.

Първата стъпка ще бъде покана към водачите за обща среща, на която ще бъдат сложени пет въпроса - има ли политическа воля и предпочитание за сформиране на кабинет, какви задания да се възложат на държавното управление и с какъв период да бъде то, политическо, експертно или смесено, както и какъв да бъде форматът за взимане на решения в една комплицирана настройка.

" Ще се види дали има предпочитание или просто се показва такова, с цел да се трансферира отговорността за предварителни избори на един или различен. Ние не бихме желали това да се случва, желаеме почтен и открит диалог. И показване пред обществото на обстоятелствата. Ако имаме разлики и не можем да се съберем - да го обявим ", безапелационна беше Корнелия Нинова.

Тя уточни, че Българска социалистическа партия няма да бави старта на преговорния развой и ще стартира още в идващите дни. В понеделник Румен Радев връчи на Българска социалистическа партия третия мандат, като финален опит за сформиране на държавно управление в границите на актуалното Народно заседание.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР