Националната статистическа агенция на Гърция Елстат съобщи за поредно покачване

...
Националната статистическа агенция на Гърция Елстат съобщи за поредно покачване
Коментари Харесай

Ново повишение на цените на храните в Гърция

Националната статистическа организация на Гърция Елстат заяви за следващо повишаване на цените на питателните артикули - плодове, зеленчуци и месо. Опозицията желае незабавни ограничения с нови регулации на налозите върху стоките от първа нужда.

Голямо нарастване на цените на питателните артикули записва гръцката статистическа организация Елстат. В съпоставяне с предходната година с 20% по-скъпи са плодовете, с 16 на 100 - зеленчуците и с 15 - млечните артикули.

Педиатри сигнализират, че заради нездравословно хранене с малко плодове, зеленчуци и месо са се нараснали здравните проблеми измежду децата.

По-скъпите услуги в хотелите и заведенията за хранене принудиха туристите от една страна да търсят отмора на дребни и по-евтини острови, само че въпреки това идващите с коли заобикалят несъразмерни разноски за бензин, като избират по-близки дистанции. Това установяваха туристическите организации от началото на сезона.

 istock istock

Опозицията упорства държавното управление да вземе незабавни ограничения против повишаване на цените с понижаване на налозите върху стоките от първа нужда.
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР