Националната разузнавателна организация (МиТ) и полицията в Истанбул са задържали

...
Националната разузнавателна организация (МиТ) и полицията в Истанбул са задържали
Коментари Харесай

Турция арестува 7 души за шпионаж в полза на Мосад


Националната разследваща организация (МиТ) и полицията в Истанбул са задържали седем обвинени, в това число частен детектив, за хипотетична продажба на информация на израелската разследваща работа Мосад.

Източници от службите за сигурност разкриха, че един от арестуваните е Хамза Турхан Айберк, някогашен държавен чиновник, който в последно време работи като частен детектив и се появява в някои телевизионни излъчвания.

Разследването разкри, че Мосад се е свързал с Айберк посредством един от своите сътрудници с кодово име " Виктория " и частният детектив е образувал екип от държавни чиновници, които да дават информация на израелското звено, заяви вестник " Сабах ".

Получавайки образование от Мосад в Белград през 2019 година, той в началото се заема с елементарни задания за израелската загадка работа, съгласно източниците.

Под управлението на Мосад лицето е употребило криптирани приложения за връзка и е получавало заплащания в криптовалута, с цел да избегне разкриване в формалните регистри.

Освен с приключване на информация, Айберк се занимавал и със закани и наблюдаване, като поставял проследяващи устройства на колите на задачите си и предоставял местоположението им в действително време на Мосад.

От началото на годината турското разузнаване и полиция задържаха десетки обвинени по обвинявания в продажба на поверителна информация. /БГНЕС
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР