Националната работна среща на ГЕРБ беше формален старт на предизборната

...
Националната работна среща на ГЕРБ беше формален старт на предизборната
Коментари Харесай

Формален старт на предизборната кампания: За кого ще светнат червените и сините лампи

Националната работна среща на ГЕРБ беше фиктивен старт на предизборната акция. Това съобщи в предаването „ Лице в лице” политологът Румяна Коларова.

„ Те оповестиха, че стартират номинации за листите за евродепутати, което си е старт на акцията. Не е естествено, тъй като нормално акцията за европейските избори е много по-кратка и неинтензивна спрямо националните”, съобщи политологът.
Бойко Борисов: Бързо не помниха хората какво сме създали Борисов остро разкритикува министри и кметове от ГЕРБ по време на националната среща на партията за европейските избори
Според социологът Първан Симеонов евроизборите са промеждутъчен тест за властта, освен в България.

„ Отчита са известно понижаване на разликите, което усилва интригата. От днешна позиция, най-вероятно е ГЕРБ да завоюва европейските избори. Не знаем дали ще има нов състезател и не се знае какво ще се случи до края на зимата. Както споделя Борисов – догонват ги”, сподели социологът.
Започна подготовката за евроизборите Вотът у нас ще бъде на 25 или 26 май
Коларова беше безапелационна, че държавното управление за търси тематиката за изборите. „ Ако акцията стартира в този момент, ще се приказват разнообразни неща от дневния ред, на който бяхме очевидци през последните четири месеца. От една страна тя, е много по-удобна, въпреки това – тя е извънредно неуместна за Българска социалистическа партия. Те се разминават освен за листите, само че и за съдържателните послания, които ще отправят”, сподели Коларова и добави, че тематиката „ избори” затруднява и съдружният сътрудник – Обединените патриоти.

„ Борисов си сложи тежката задача да стегне партийната дисциплинираност на равнището на локалните мрежи. След толкоз години присъединяване във властта, това е било задача, която е била непостижима за Национална движение „Симеон Втори" или Българска социалистическа партия. Тежкото положение, в което се намират Българска социалистическа партия е вследствие на загубата на предходните локални избори”, добави Коларова.
Цветан Цветанов: ГЕРБ има капацитет да завоюва 7 места за евродепутати Цената за изтребителите F-16 ще понижава в преговорния развой със Съединени американски щати, разяснява още зам.-председателят на ГЕРБ
Социологът съобщи, че мъчно Българска социалистическа партия ще активизират още поддръжка, само че е доста евентуално ГЕРБ да изгубят от своята.

Симеонов уточни, че за ГЕРБ няма значение кой ще бъде лидер на листата за евро изборите, а партията би трябвало да избере най-харесваното и разпознаваемо лице. „ Рано е да се каже за какъв брой евродепутати имат късмет. Разликите са минимални, гласуването ще бъде в края на три почивни дни, а евроизборите са на втори проект за българите”, съобщи Симеонов.

Целият разбор на Първан Симеонов и Румяна Коларова вижте във видеото!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР