Националната полицейска агенция на Япония (НПА) обяви, че ще започне

...
Националната полицейска агенция на Япония (НПА) обяви, че ще започне
Коментари Харесай

Япония ще разследва пропуски в сигурността при нападението срещу Шиндзо Абе

Националната полицейска организация на Япония (НПА) разгласи, че ще стартира следствие дали е имало " пропуск в сигурността " при въоръженото нахлуване, при което почина някогашният японски министър-председател Шиндзо Абе.

Според известия в японската преса НПА е декларирала, че полицията в град Нара, където Абе беше атакуван, е подготвила проект по какъв начин да подсигурява сигурността на някогашния министър-председател, до момента в който той е в града. НПA заяви, че по време на речта на Абе са дежурили полицийските екипи на Нара и Токио.

Обръщайки внимание на това, че полицията и въоръжените чиновници по сигурността, които пазят Абе, не са съумели да предотвратят нападението, НПA съобщи, че ограниченията за сигурност на Абе ще бъдат преразгледани и че ще стартира следствие за това дали в офанзивата е имало " пропуск в сигурността ".

Междувременно чиновник на НПA, поискал анонимност, съобщи, че решението за сигурността е взето при отчитане на други благоприятни условия, в това число опцията за нахлуване откъм гърба.

Длъжностното лице съобщи, че при случай като този ще би трябвало да се ревизира адекватността на сигурността.

От друга страна, силите за сигурност не са дали информация за броя на служителите на реда или чиновниците по сигурността, които са били на работа на събитието, на което е приказвал Абе.

Бившият японски министър-председател Абе беше прострелян в гърдите по време на речта си на събитие навън в поддръжка на предизборната акция на претендента на Либерално-демократическата партия в град Нара.

Японската държавна телевизия NHK заяви, че Абе, който е бил настанен в болница с тежки пострадвания след нападението, е умрял. /БГНЕС, АА
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР