Националната ни сигурност е под заплаха, върнем ли се към

...
Националната ни сигурност е под заплаха, върнем ли се към
Коментари Харесай

Републиканци за България: Националната ни сигурност е под заплаха, върнем ли се към доставките от „Газпром“

Националната ни сигурност е под опасност, върнем ли се към доставките от „ Газпром “. През последните дни даже служебният министър на енергетиката Росен Христов се пробва да ни изясни по какъв начин е належащо да се върнем към доставки на газ от „ Газпром “, тъй като в противоположен случай ще плащаме неустойки по съществуващия контракт с тях.

Ако погледнем няколко месеца обратно, не България, а точно „ Газпром “ наруши договорните си връзки, спирайки доставките на газ за страната ни.

Задължение на ръководещото държавно управление, което и да е то, е да обезпечи не просто сигурни и надеждни доставки на синьо гориво, на най-хубава цена и в интерес на държавния и публичен интерес, а и да търси разновидности за цялостната самостоятелност от съветските енергийни запаси и алтернативни надеждни нови източници.

Нека не забравяме, че България е напълно енергийно подвластна от руските  газ, петрол и  нуклеарно гориво и в случай че желаеме да продължим да се развиваме като демократична страна член на Европейски Съюз, това би трябвало да се промени.

Ние от Политическа партия „ “ показваме своята позиция, че страната ни потегли по верния път, търсейки различни източници за доставки на газ и не трябва да позволяваме:

България да е енергийно подвластна от „ Газпром “ и Русия;

Да имаме вяра на пропагандата, че ще купуваме по-евтин газ от „ Газпром “, до момента в който пазарните цени на тържищата са високи и вървят нагоре;

Да не се договорят слотове за доставки от американския полутечен газ;

Да се бавят договарянията с Азербайджан;

Да спре промяната в енергийния бранш и да се търсят различни източници на газ разнообразни от руските;

Пропагандата, че ще седим на студено през зимата;

От Политическа партия „ “ сме уверени, че е належащо да се продължат преговорните процеси за доставка на синьо гориво, както с Азербайджан, по този начин и с нашите евроатлантически сътрудници от Съединени американски щати.

Възможностите в тази тенденция са налице. Необходима е политическа воля и решителност, с цел да се осъществя една дълготрайна политика за диверсификация на източниците на енергийни запаси за България. Това може да бъде осъществено в два аспекта: геополитически – посредством реализиране на сигурност и надеждност на доставките без опция за политически въздействия върху страната и стопански – посредством повече снабдители, по-голяма конкуренция, либерализиран пазар и в последна сметка по-ниски цени на енергийните запаси.

Недопустимо е цената на природния газ да бъде определяща, подценявайки сигурността на доставките му, предвид на геополитическата ориентировка на България. 

Също по този начин дано не забравяме, че България е пълновръстен член на Европейски Съюз и е належащо като подобен да одобряваме и съблюдаваме нормите и настоящите съглашения.

Нито длъжностен, нито постоянен кабинет има правото да работи срещу националната сигурност и интерес на страната ни, и на българските консуматори.

Трябва да се противопоставим на проруската агитация, която не е в интерес на страната ни и публичния интерес.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР