Националната конференция на ДПС ще гласува анблок Делян Пеевски и

...
Националната конференция на ДПС ще гласува анблок Делян Пеевски и
Коментари Харесай

ДПС избира Пеевски и Чакъров за съпредседатели анблок

Националната конференция на Движение за права и свободи ще гласоподава накуп Делян Пеевски и Джевдет Чакъров за съпредседатели на Движение за права и свободи.

Тази рекомендация даде и почетният ръководител на Движението доктор Ахмед Доган в посланието си до делегатите на форума. Така " ще се показва единството на партията на лидерско равнище ", е претекстът на Доган.

Ето какво сподели Доган по тази тематика, с което реши по безапелационен метод лидерския въпрос в Движение за права и свободи.

" Уважаеми съидейници, съпредседателството по формулировка е контрапункт на едноличните решения, по тази причина значи дебат в груповите органи на всяка организация и взимане на общи решения. Когато това не е допустимо заради наложителна действеност за едно или друго деяние или позиция, двамата ръководители вземат решение на тяхна отговорност какво да подхващат.

Съпредседателството се постанова като политическа форма на водачество в разнообразни европейски страни, в това число и в България. Тази формула включва както еднопартийни, по този начин и съдружни формати.

В съответния случай, идеята за двама ръководители на ДПС има три съществени аргументи:

- първо -  борбата за съблюдаване и отбрана на нашите права и свободи, с помощта на което ние сме това, което сме в България и в европейското политическо пространство, е неизменен стратегически приоритет на ДПС;

- второ -  последните години Движение за права и свободи уголемява електоралния си периметър, което допуска и възобновяване на нейния политически облик, с съответно електорално представителство;

- трето -  ДПС  има потребност да съживи и активира модела си на работа с реалните хора и местните партийни структури, както и в решаването на нововъзникващите проблеми на хората от местната власт.

Ако този непрекъснат ангажимент към нашите гласоподаватели не се трансформира в приоритет за Движение за права и свободи, вероятността да се превърнем в бутикова платена партия е сигурна!, предизвести почетният водач на Движението.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР