Националната комисия за борба с трафика на хора стартира ежегодната

...
Националната комисия за борба с трафика на хора стартира ежегодната
Коментари Харесай

Започва ежегодната кампания срещу трудовата експлоатация на българи в чужбина

Националната комисия за битка с трафика на хора започва годишната Национална акция за предварителна защита на трафика на хора за трудова употреба.

Кампанията се организира под наслов " Трафикът на хора съществува " и цели да увеличи осведомеността на обществото по отношение на механизмите за замесване в закононарушението, както и да насочи вниманието към съответни признаци за идентифициране на жертви на трафик за трудова употреба.

Заради пандемията от ковид възходящата безработица основава предпоставки за приемане на съмнителни оферти за работа, което действително усилва риска от замесване в трафик за трудова употреба, предизвестяват от Комисията.

Те поучават, преди да приемем избрана работа, да си зададем следните въпроси: Личните ти документи са отнети? Нает си без да си наясно къде отиваш? Плащат ли ти малко, или връщаш дълг? Работиш без контракт? Казват ли ти по какъв начин да се държиш? Страхуваш ли се? Липсват ли ти задоволително храна, прилични работни облекла, здравни грижи, отмора или сън?

Националната комисия за битка с трафика на хора поучава, преди тръгване на работа България да се осведомяваме обширно за всяка стъпка.

Често компании или съответни лица, изключително в по-малките обитаеми места, търсят служащи и им дават обещание невероятни условия за сезонна или краткотрайна работа, предизвестяват от Комисията.

Те показват, че при трафика на хора предварителните контрактувани обещания на работодателите се разминават фрапантно с действителните условия на живот и труд. Те приканват при положение на неволя да се свържем с българското посланичество в съответната страна. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР