Националната информационна кампания на Министерството на отбраната „Бъди войник“ ще

...
Националната информационна кампания на Министерството на отбраната „Бъди войник“ ще
Коментари Харесай

Бъди войник ще гостува за втори път в Кърджали

Националната осведомителна акция на Министерството на защитата „ Бъди боец “ ще гостува в Кърджали на следващия ден, 20 октомври. Това е второто издание на акцията, което се организира в града.

От 15.30 часа пред театрално-музикален център „ Димитър Димов “ посетителите ще могат да прегледат разположената тук военна техника, въоръжение и съоръжение на Сухопътните войски. Жителите и гостите на града ще се срещнат с опциите на образците въоръжение и техника, показани от военнослужещи от военно формирование 24 150 – Стара Загора. Те ще могат да прегледат от близко товарни и леки коли с нараснала проходимост „ Хамър “ и „ Мерцедес “, БТР, зенитна установка, както и мостри на автомати „ Калашников “, револвер „ Макаров “, ръчен противотанков гранатомет, полева картечница „ Калашников “, снайперска пушка „ MSG”, тежка противотанкова гранатохвъргачка, съоръжение и снаряжение на боеца нов пример. Военнослужещи от военно формирование 24 490 – Асеновград ще показват опциите на Реактивна система за залпов огън БМ-21 „ Град “, 152 мм оръдие-гаубица и бронирана разследваща машина „ Конкурс “. В статичния показ са включени и мостри въоръжение и екипировка на Съвместното командване на специфичните интервенции.



На осведомителна борса военнослужещи от Въоръжените сили ще коментират опциите за постъпване на работа в Българската войска, изискванията и методите за кандидатстване. В осведомителната борса ще вземат участие представители на Сухопътните войски, Военновъздушните и Военноморските сили, Националната гвардейска част, Съвместното командване на специфичните интервенции, Централното военно окръжие, Националния боен университет „ В. Левски “, както и на Висшето военноморско учебно заведение „ Н. Й. Вапцаров “.

От 17.00 часа военнослужещи от състава на Съвместното командване на специфичните интервенции ще показват бойни ръкопашни умения. Пред жителите и гостите на града те ще покажат дейности за обезвреждане на терористи, техники по пукотевица със симулационни муниции, както и алпийски техники.

Проявите в Кърджали ще завършат с концерт на Представителния духов оркестър на Военновъздушните сили, който ще стартира в 18.00 часа пред театрално-музикален център „ Димитър Димов “. Заповядайте, приканват от Министерството на защитата.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР