Националната и местната в Бургас стартират кампания за превенция на

...
Националната и местната в Бургас стартират кампания за превенция на
Коментари Харесай

Започва национална кампания за превенция на травика на бременни жени

Националната и локалната в Бургас започват акция за предварителна защита на трафика на бременни дами за продажба на новородените им деца. Участие в нея ще вземат всички 10 локални комисии в страната.
Кампанията се организира под наслов " Трафикът на бременни дами за продажба на новородените им деца е закононарушение! " и се осъществя по самодейност и план на Местната комисия за битка с трафика на хора в гр. Бургас, Сдружение " Равновесие " и.
С цел по-широка осведоменост на обществеността за механизма на закононарушението и следствията от него, с акцент върху уязвимите общности, акцията включва разпространение на особено квалифицирано анимирано видео, разказващо една същинска история за семейство, което е насила да продаде новороденото си дете в Гърция. Представянето на клипа ще бъде придружено с осъществяване на осведомителни срещи в градовете, където действат 10-те локални комисии.
 

Анимацията е осъществена по самодейност на МКБТХ - Бургас, по план на Сдружение " Равновесие " и финансовата поддръжка на Община Бургас.
Тази форма на трафик е характерна за българския подтекст, а според формалните данни на Прокуратурата на Република България, въвличането в него е публикувана форма на закононарушение у нас. Продажбата на бебета от небогати и изключително обществено изолирани общности в България е все по-често употребен престъпен метод за справяне с бедността. С посредничеството на добре проведени незаконни групи и манипулатори, млади девойки и дами, главно живеещи в условия на последна беднотия и неначетеност, раждат и продават новородените си деца в чужбина. Най-често страна дестинация на този тип трафик от България е Република Гърция.
Броят на пострадалите, свидетелствали в съда, всяка година, е сред 60 и 100 души, само че заради зависимости и боязън доста от потърпевшите дами отхвърлят да сътрудничат на проверяващите органи или се отхвърлят да вземат участие като очевидци в процеса на наказателното произвеждане.
** ВАЖНИ КОНТАКТИ:
Единен европейски номер за незабавни случаи 112 (напълно безвъзмезден, набира се без код)
Национална комисия за битка с трафика на хора - тел. + 359 2 807 80 50 (работно време: от понеделник до петък, от 9:00 до 17:30 ч.), e-mail: [email protected]
Местни комисии за битка с трафика на хора в градовете:
Благоевград, тел.: + 359 73 86 77 77, e-mail: [email protected];
Бургас, тел.: + 359 885 532 692, e-mail: [email protected];
 Българи пробваха да продадат бебето си в Кипър Българи пробваха да продадат бебето си в Кипър
Двама българи - мъж и жена, се пробвали да продадат бебето си за нелегално осиновяване в Кипър. Биологичните родители са български граж...
Варна, тел.: + 359 52 820 748, e-mail: [email protected];
Велико Търново, тел.: + 359 62 619 222, e-mail: [email protected];
Монтана, тел.: + 359 96305 471, e-mail: [email protected];
Пазарджик, тел.: + 359 34 402 241, e-mail: [email protected];
Плевен, тел.: +359 889 789 255, e-mail: [email protected];
 Разбиха български канал за продажба на бебета в Гърция Разбиха български канал за продажба на бебета в Гърция
Полицията в Северна Гърция е разрушила поредна българска незаконна група за продажба на бебета, заяви БНР. Цената за едно българско бебе...
Пловдив, тел.: +359 32 622 136, e-mail: [email protected];
Русе, тел.: + 359 82 841 918, e-mail: [email protected];
Сливен, тел.: + 359 44 611 336, e-mail: [email protected]
Национална телефонна линия против трафика на хора, фондация " Кампания А21 " - 0800 20 100
*** Повече за проблемите, свързани с явлението " трафик на хора " можете да откриете на страниците на Националната комисия: и
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР