Националната художествена академия ще открие свой филиал в Бургас. Това

...
Националната художествена академия ще открие свой филиал в Бургас. Това
Коментари Харесай

Националната художествена академия иска да прави филиал в Бургас

Националната художествена академия ще открие собствен филиал в Бургас. Това ще стане, в случай че Министерският съвет утвърди постановлението за откриването на звеното.

Според плана за разпореждане на държавното управление филиалът ще образова 300 студенти по седем специалности - " Живопис ", " Графика ", " Стенопис ", " Книга, илюстрация и печатна графика ", " Плакат и образна връзка ", " Рекламен дизайн " и " Мода ", и една магистърска компетентност – " Арттерапия ".

Учебният развой ще се обезпечава от преподаватели на главен трудов контракт в академията, като според плана ще бъдат назначени и още 10 преподаватели.

За потребностите на филиала Община Бургас дава над 1050 кв. м повърхност от ремонтирана постройка в пристанищен комплекс Бургас Изток.

Филиалът е умислен като единствената териториално изнесена конструкция на Националната художествена академия. Мотивите за откриването му са " изразената социална нужда от креативен фрагменти в община като Бургас – статистически с огромен брой младежи, културно средище, с динамично разрастващи се туризъм, произвеждане и услуги ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР