Националната гимназия за древни езици и култури Св. Константин Кирил

...
Националната гимназия за древни езици и култури Св. Константин Кирил
Коментари Харесай

Класическата гимназия обяви прием на ученици и след IV клас

Националната гимназия за антични езици и култури " Св. Константин Кирил Философ " стартира банкет на възпитаници след четвърти клас от актуалната година. Досега в учебното заведение към Министерството на културата се влизаше единствено след седми клас. Приемът след седми клас се резервира, подборът на учениците се прави на база националното външно оценяване по български след седми клас и личен изпит по история.

След IV клас ще се кандидатства с оценката по български език и литература и оценките по непознат език, математика и индивидът и обществото, включени в наложителната подготовка от удостоверението за приключен ІV клас плюс удвоения брой точки по български език и литература от националното външно оценяване след ІV клас.

Ще бъдат признати 50 възпитаници в пети клас. Те ще бъдат разпределени в две паралелки.

Приемът е на база заповед на министъра на културата №РД 09-202/22.03.2019 година, а информацията за него оповести учебното заведение на уеб страницата си.

" Националната гимназия за антични езици и култури „ Св. Константин Кирил Философ “ е последовател на традицията за класическо обучение в България. В нашето учебно заведение интензивно се учат филантропични дисциплини, които дават необятен взор върху света и опция за сполучливо развиване на младежите. Желанието ни е да разтеглим образованието, което предлагаме и да разпространяваме филантропичното обучение в страната. Започвайки от по-ранна възраст занимания с Антична просвета и Латински език, децата ще придобият редица компетентности, които ще им бъдат от изгода в идващите стадии на своето обучение. От 1977 година до през днешния ден съществена цел на Гимназията е да възпитава и образова своите възпитаници в духа на светското класическо обучение. Естественото развиване на нашето учебно заведение допуска да разтеглим образованието си и да го създадем налично и за по-малки възпитаници, по тази причина и от образователната 2019/2020 година разгласяваме банкет в пети клас ", се споделя в известието на Класическата гимназия.

Приемът ще се реализира според Наредба 1 от 12.08.2016 година на Министерство на културата.

Децата ще учат в корпус 1 в кв. Модерно предградие, ул. " Баба " №16.

При записване учениците и техните родители ще подават и заявление, в което ще посочат какъв първи непознат език желаят да учат всред британски, италиански, испански, френски и немски език.

Учениците ще имат спомагателни часове по история, български език и антична просвета. Като факултативни образователни часове се оферират латински или италиански език.

График на приемната акция в пети клас
Подаване на заявки за банкет (в канцеларията на училището) 15.04 – 20.05.2019 година
НГДЕК, кв. Модерно предградие, ул. " Баба " 16 Ден на отворените порти за 5. клас 25.04.2019 година - 14,30 часа
07.05.2019 година - 10.00 часа Подаване на служебна записка с резултата от НВО До 20.05.2019 година Класиране на учениците До 23.05.2019 г.*
(на място в НГДЕК и на ngdek.bg) Записване на учениците До 04.06.2019 година Родителска среща септември 2019 година
Всички действия по приема се реализират в канцеларията на учебното заведение от 9.00 до 16.00 часа всеки работен ден. Въпроси и запитвания може да се изпращат на [email protected].

За записване за посещаване в Деня на отворените порти – 02/ 872 73 58.

*Датата е оповестена от учебното заведение, макар че четвъртокласниците учат до края на месец май. Вероятно тя ще бъде изменена, защото към 23 април няма да е допустимо изчисляването на бала - бел. ред.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР