Националната футболна база Бояна ще бъде домакин на второто издание

...
Националната футболна база Бояна ще бъде домакин на второто издание
Коментари Харесай

Второто издание на Турнир на талантите“ ще се проведе между 19 и 21 май на базата в Бояна

Националната футболна база " Бояна " ще бъде хазаин на второто издание на " Турнир на гениите " от 19 до 21 май, в който ще се включат проектонационални селекции (U14) от шест района на България: София, Пловдив, Варна, Бургас, Велико Търново и Благоевград. Отборите ще бъдат формирани от някои от най-обещаващите родни играчи от съответните области, родени през 2009 година. Всички те ще получат опция да показват своя капацитет в неповторимата конкуренция от сходен мащаб у нас, която е част от плана " Футболно бъдеще ", един от основните цели в четиригодишната Стратегия за развиване на Българския футболен съюз за интервала 2022-2026.

" Турнир на гениите " е кулминационната точка на Националната стратегия за образование на гении, на която бе даден старт през септември 2022 година Първото издание на финалния шампионат се организира при започване на декември предходната година в НФБ " Бояна " и беше извоювано от селекцията на Зона Пловдив, която победи на финала Зона Варна с 1:0.

От началото на тази година във всяка зона още веднъж бяха извършени по три тридневни кампа, в които се включиха близо 250 състезатели от цялата страна. Те се готвят по единна и съвременна методика, чиято съществена цел е да спомогне за построяването на конкурентно футболно потомство, което да показва България на интернационалната сцена в околните години. Тренировъчната тактика е направена от основния методист на юношеските националните тимове Лъчезар Димов.

Подборът на футболистите за проектонационалните тимове във всяка зона се прави както от особено избрани селекционери, по този начин и от самите треньорски екипи, ръководещи процеса в съответния район.

Предстоящият " Турнир на гениите " ще бъде с нов формат - в първия ден (19 май) един против различен ще се изправят следните двойки: Зона Пловдив - Зона Велико Търново, Зона Варна - Зона Благоевград и Зона София - Зона Бургас. В взаимозависимост от полученото класиране, във втория ден тимовете ще се срещнат на следния принцип: 5 против 6, 4 против 3, 2 против 1 място. Така ще се действа и в последния ден от конкуренцията.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР