Националната агенция за приходите ще събере допълнително между 0,5 и

...
Националната агенция за приходите ще събере допълнително между 0,5 и
Коментари Харесай

Финансовият министър: Очакваме допълнително до 1 млрд. лева от данъци до края на годината

Националната организация за приходите ще събере в допълнение сред 0,5 и 1 милиарда лв. поради засилените ограничения за събирате на налози. Това разгласи финансовият министър Асен Василев, който свика публичен съвет, отдаден на разноските в Министерството на финансите.
Целта на срещата е да се дадат хрумвания за повишение на успеваемостта и усъвършенстване на държавните разноски при запознаване на бюджетната рамка.

Една трета от приходите се осъществят в София по данни на Министерство на финансите.
35% от приходите са от огромни данъкоплатци: Немалка част от приходите идват от нефинансови активи, които страната е продала.

“Опитваме да съберем информация за парцелите които страната е продала, част от информацията е много притеснително, има парцели във Варна, Балчик, Росенец, които са продадени на по-ниски от пазарните цени. Трябва по-голям контрол”, сподели Василев.

Всички доходи от концесии за предходната година възлизат на едвам 145 млн. лв., което е доста ниско съгласно финансовия министър. Тук се включват доходи от концесии, естествени благосъстояния, естествени паркове, плажове, летища и така нататък

Министър Василев към този момент работи с Министерство на енергетиката да се усилят концесионните заплащания.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР