Националната агенция за приходите (НАП) обяви, че търси данъци от

...
Националната агенция за приходите (НАП) обяви, че търси данъци от
Коментари Харесай

7000 души укрили данъци от редовна онлайн търговия

Националната организация за приходите (НАП) разгласи, че търси налози от общо 7 хиляди души, които са въртели регулярна онлайн търговия и са си обезпечили приходи от близо 96 млн. лева Това оповестиха от приходната организация в неделя.

Данните за осъществените от тях покупко-продажби в интернет и добитите суми от наложени платежи са предоставени от куриерските компании, прецизират от Национална агенция за приходите.

Към момента приходната организация се е фокусирала върху интернет търговците с най-големи приходи, като последователно обсегът ще бъде разширяван. Вече са инициирани 3500 телефонни позвънявания, измежду които 1300 към лица с изключително високи облаги от покупко-продажби в интернет пространството.

Данъчните оповестяват и за любопитни практики за прикриване на приходите от онлайн търговия. Например, едни лица попадат като получатели на наложения платеж, а комерсиалният профил, от който е осъществена договорката, е на безработни. Те настояват, че носят пратките до избран адрес против възнаграждение от пет лв. на курс. Не са малко и случаите на лица, умряли преди две и повече години, които имат търговски профили и " осъществят " обилни продажби, споделят от Национална агенция за приходите.


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР