Националната агенция за приходите изпрати становище относно предлаганите промени в

...
Националната агенция за приходите изпрати становище относно предлаганите промени в
Коментари Харесай

НАП: Няма как мярката за отстъпка за горивата да влезе сега

Националната организация за приходите изпрати мнение по отношение на предлаганите промени в Закона за компенсиране на разноските на потребителите на горива, импортиран от депутати от ГЕРБ в Народното събрание.

Той планува с изключение на жители, отстъпка от цената на горивата да получават и компании. Предлага се компенсирането на разноските на компаниите да се прави от Национална агенция за приходите, като организацията ще приема заявления, издава актове за разходване на средствата за компенсиране и реализира разплащанията към крайните разпространители, както и надзор при положение на непозволено получени средства.

Редът за документиране и отчитане обаче е съгласуван, единствено в случай че мярката се ползва за физически лица, показват от Национална агенция за приходите. Когато потребителят е юридическо лице, не е очакван характерен ред на отчетност, с цел да може да се реализира контроли и да не се позволяват злоупотреби, показват от организацията.

Национална агенция за приходите няма да може да управлява, в случай че при отчитане на продажбите на гориво с отстъпка, се издава уголемен фискален бон.

Това е по този начин, тъй като по електронната система с фискална памет не постъпва информация по отдалечената връзка, че издаденият бон на юридическо лице касае продажба на гориво с отстъпка, прецизират от Национална агенция за приходите.

Това постанова да се извършат промени в системата, което пък значи, че мярката за подкрепяне не може да влезе в действие от 1.12 2022 година Освен това организацията се нуждае и от спомагателен човешки запас за осъществяване на тази задача. Разходите за труд единствено за администриране на мярката до момента се правят оценка на близо 170 000 лв., като са ангажирани 81 чиновници.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР