Националната агенция по приходите обяви, че започва масови данъчни проверки

...
Националната агенция по приходите обяви, че започва масови данъчни проверки
Коментари Харесай

Златна мина: НАП се захвана с пунктовете за технически преглед

Националната организация по приходите разгласи, че стартира всеобщи данъчни инспекции в пунктовете за годишни механически прегледи (ГТП). Данъчните ще ревизират главно за три неща - издаването на касови бележки, отчитането на оборота и за спазването на осигурителното законодателство.

В формалното си известие от Национална агенция за приходите означават, че систематизираните данни за осъществените прегледи, които всички пунктове за ГТП подават към Министерство на превоза, осведомителните технологии и известията, са оценени в приходната администрация, като са съпоставени с данните от фискалните им устройства.

Те демонстрират, че при 326 пункта са открити обилни разлики сред подадената информация за прегледаните коли и регистрираните доходи на касовите апарати. Първоначалните оценки сочат, че общата сума на укритите доходи е в размер на 19.4 млн. лева

От приходната организация се заканват, че в случай че тези несъответствия се потвърдят, на компаниите, които стопанисват пунктовете, могат да бъдат предоставени и проверки

Данъчната администрация припомня на клиентите на пунктове за ГТП, че за всяка заплатена от тях такса за обзор наложително би трябвало да получат и касова записка.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР