Национална овцевъдна и козевъдна асоциация /НОКА/ и евродепутат Момчил Неков

...
Национална овцевъдна и козевъдна асоциация /НОКА/ и евродепутат Момчил Неков
Коментари Харесай

НОКА и евродепутат Момчил Неков инициират изготвянето на национална стратегия за развитие на секторите овцевъдство и козевъдство

Национална овцевъдна и козевъдна асоциация /НОКА/ и евродепутат Момчил Неков провеждат конгрес: “Визия за овцевъдството и козевъдството в България 2018-2027 “. Форумът ще се организира на 2 юли 2018 година (понеделник) от 10:00 ч. в София, Дом на Европа, ул. „ Георги С. Раковски “ № 124.

Целта на срещата е да се обсъдят проблемите в бранша, да се очертае визия за развиването му, както и да се оформят съответни оферти и тези за правене на Национална тактика за бранша за интервала 2018-2027 година По този метод ще се даде опция за опазване на поминъка и потребление капацитета на продуктите от овче и козе мляко, и месо.

„ През месец май, Европейският парламент поддържа увеличението на помощи за секторите овцевъдство и козевъдство в новата Обща селскостопанска политика /ОСП/. Заради по-малкото средства в новата ОСП и на ниска цена импорт извън би трябвало нов метод към овцевъдството и козевдъството в Европейски Съюз. За тези браншове е нужна освен европейска, само че и държавна поддръжка. Нашите производители би трябвало да се поддържат, само че за задачата е нужна земеделска политика и тактика за развиване “, разяснява евродепутат Момчил Неков.



„ Правим тази среща във връзка със задълбочаващите се разминавания в потребностите на сектора и обстановката сега. На нея ще бъдат дискутирани и новите рекомендации от Европейския парламент (ЕП) по отношение на чувствителността на секторите „ Овцевъдство “ и „ Козевъдство “, обясниха от НОКА.

В събитието на 2 юли са поканени да вземат участие представители на овцевъдните и козевъдни асоциации, Министерство на земеделието, храните и горите, БАБХ, представители от научните среди - експерти от аграрните университети и ССА.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР