Национална компания Български държавни железници обединява Холдинг БДЖ, БДЖ-Пътнически превози

...
Национална компания Български държавни железници обединява Холдинг БДЖ, БДЖ-Пътнически превози
Коментари Харесай

Николай Събев започва реформа в БДЖ с обединяване на пътническите и товарните превози

Национална компания „ Български държавни железници ” сплотява „ Холдинг БДЖ ”, „ БДЖ-Пътнически транспорти ” ЕООД и „ БДЖ-Товарни транспорти ” ЕООД в едно сдружение. На брифинг в отрасловото ведомство транспортният министър Николай Събев показа борда на шефовете на новата компания и екипа си от заместник-министри.

Амбицията е БДЖ да се модернизира и да излезе на облага през 2023 година От 2024 година сдружението към този момент няма да получава подкрепяне от страната. Ще се направи пътна карта за ограниченията, които ще се подхващат за модернизацията. Целта е да няма закъснение на графици, да има съгласуваност сред градовете и влаковете да са приятни за прилагане. " Продължаваме промяната ", по този начин министър Събев разгласи измененията в икономическия модел на железниците.

В борда на шефовете влизат Любомир Арсов, Симеон Ефтимов, Кирил Григоров - ръководител на СД, Петко Петков и проф. Йордан Мирчев. До 7 месеца новата компания би трябвало да стане факт, съгласно проф. Мирчев. За държавните товарни транспорти новото управление си слага цел 10 млн. тона превозени товари при приблизително 6-7 млн. тона.

Това ще се случи с пренасочване на автомобилните транспорти от автомагистралите към жп композициите. От 2002 година насам БДЖ е натрупало 421 млн. лв. загуба. В железниците готвят петгодишни стратегии за развиване.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР