Национална библиотека "Св. св. Кирил и Методий" и сдружение "Българска

...
Национална библиотека "Св. св. Кирил и Методий" и сдружение "Българска
Коментари Харесай

Разкази за чест, храброст и себеотрицание в новата историческа книга "Българска бойна слава"


Национална библиотека "Св. св. Кирил и Методий" и съдружие "Българска история", показаха книгата "Българска бойна слава",предаде кореспондент на БГНЕС.

Книгата е дело на младите историци Ивомир Колев, Мартин Чорбаджийски и Владислав Карагеоргиев и има за цел да върне читателя към загатна за най-славните и най-пагубните моменти от военната ни история, като обективно наблюдава причинно-следствените връзки на родните победи и падения.

"С тази книга се опитваме да възстановим изгубената връзка сред личността на българския боец и проблематиката, която оформя самата българска бойна популярност. В нея не представяме нашия взор върху събитията, а по-скоро сме се пробвали да посочим разказите на тези лица, които персонално са я построили. Именно техните разкази са съществена част в нашата книга. Бих споделил, че тя е подобаваща за всеки един четец, без значение дали е историк или просто любител", описа Ивомир Колев.

Българската бойна популярност несъмнено е детайлът от родната история, пораждащ максимален интерес, а и горделивост. Това значително е разбираемо – за нашия народ добродетели като чест, смелост и мъжество постоянно са били считани за съществени качества, които всеки един мъж би трябвало да има. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР