Национализираният апартамент на семейството на Владимир Зеленски в Крим е

...
Национализираният апартамент на семейството на Владимир Зеленски в Крим е
Коментари Харесай

Апартаментът на Зеленски в Крим е обявен за продажба

Национализираният апартамент на фамилията на Владимир Зеленски в Крим е разгласен за обмен. Това оповестиха за РИА Новости от пресслужбата на Министерството на собствеността и поземлените връзки на републиката.

По-рано беше обявено, че апартаментът на Зеленски, който се намира в Ливадия на улица Батурина, е оценен на 24,6 милиона рубли (231 197 евро), напомня.

От ведомството уточниха, че жилището на украинския президент е с повърхност от 119.5 кв. м ще бъде продаден на очевиден търг. Лотът е оповестен на формалния портал " GIS Auctions ", търгът е проведен от Дирекцията за ръководство на собствеността на Република Крим. Търгът ще се организира по електронен път.

Заявки за присъединяване в търга се одобряват до 26 октомври, а самият търг ще се организира на 30 октомври.

Ръководителят на кримския парламент Владимир Константинов сподели, че средствата от продажбата на цялата национализирана благосъстоятелност на олигарси и политици на Украйна ще бъдат употребявани за подкрепяне на участниците в специфичната военна интервенция и техните фамилии, както и за развиването на градове и региони на Република Крим.
 Мъск е отказал на Украйна разширение на интернет услугата Starlink до Крим
Мъск е отказал на Украйна разширение на интернет услугата Starlink до Крим

Това твърди източник на Financial Times, представен от международните медии

През 2022 година ръководителят на Република Крим Сергей Аксенов подреди национализиране на имуществото на организации и лица, свързани с украинското държавно управление. От есента на 2022 година в съветската република са национализирани към 750 обекта.

По-рано Роман Чегринец, член на Събранието на славянските нации в Крим, съобщи, че Украйна ще получи " дупката на геврек " вместо Крим.

Крим стана съветски район през март 2014 година след референдум след преврата в Украйна. На референдума 96,77% от гласоподавателите в Крим и 95,6% в Севастопол се оповестиха за присъединение към Русия.

" Студената война " 2: Как Западът се провали в опита си да сплаши Русия след анексирането на Крим

Какви стопански наказания извадиха от арсенала си Европейски Съюз и Съединени американски щати

Украйна към момента счита Крим за своя краткотрайно окупирана територия и доста западни страни поддържат Киев по този въпрос.

От своя страна съветското управление неведнъж е заявявало, че жителите на Крим са дали своят вот за обединяване с Русия демократично, в цялостно сходство с интернационалното право и Устава на Организация на обединените нации. Според съветския президент Владимир Путин въпросът за Крим е " дефинитивно завършен ".
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР