Националите ни успяха да спечелят с 2:1 контролната среща с

...
Националите ни успяха да спечелят с 2:1 контролната среща с
Коментари Харесай

България победи Казахстан, но не впечатли

Националите ни съумяха да завоюват с 2:1 контролната среща с Казахстан, която се състоя в унгарското село Фелчут. Избраниците на Станимир Стоилов надиграха нашите, като един път и гредата избави българската врата. "Трикольорите " обаче съумяха да стигнат до успеха след гол на Николай Бодуров в 94-ата минута. Преди това Ивелин Попов откри с тъкмо изпълнена дузпа в 23-ата минута, след което Еркебулан Тунгишбаев изравни в 56-ата.

Казахстанците, които преди дни победиха Унгария при дебюта на Мъри, надиграваха сполучливо избраниците на Петър Хубчев през по-голямата част от дуела, изключително през второто полувреме, написа "Блиц ".

Нашите започнаха по-активно, като първоначално мерника си пробваха без триумф Манолев и Славчев. В 22-ата минута Ивелин Попов се възползва от неточност на Муртазайев, който сбърка в изнасянето на топката, капитанът на България подаде на Манолев, който проби в наказателното поле, само че беше фаулиран пред Плотников. Съдията Томаш Богнар отсъди дузпа, която Ивелин Попов трансформира в гол, реализирайки в горния десен ъгъл - 1:0. Това беше 14-ото попадение за Попето с националната фланелка от 74 мача.

До почивката положения пред двете порти липсваха.

На полувремето Стоилов направи две промени, като пусна в игра Парагулгов и Тунгишбайев. Казахстанците взеха самодейността и в идващите минути преобладаваха. В 50-ата минута Муртазаев беше покрай гол, само че напречната греда избави българската врата. Шест минути по-късно Пламен Илиев трябваше да вади топката от мрежата си. Еркебулан Тунгишбаев се възползва от неточност на Цветомир Панов. Дебютантът не съумя да почисти топката пред Илиев, тя се озова право на крайници на Тунгишбаев, който я изпрати в долния десен ъгъл на българския пазач - 1:1.

Последваха пропуски за Казахстан, а когато всички чакаха края на мача при миролюбиво тъждество, Николай Бодуров съумя да донесе успеха на България. Защитникът на ЦСКА засече с глава центрираната от Спас Делев топка в 94-ата минута за крайното 2:1.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР