Национален японски вестник цитира известния френски историк, социолог, антрополог и

...
Национален японски вестник цитира известния френски историк, социолог, антрополог и
Коментари Харесай

В Европа разбраха: без Съединените щати светът би бил по-добър

Национален японски вестник цитира известния френски историк, социолог, антрополог и журналист Еманюел Тод, който споделя, че когато Америка изчезне, светът ще стане хубав и кротичък.

Националният японски вестник с сантиментално наименование " Утринно слънце " ( " Асахи Шимбун " ) цитира известния френски историк, социолог, антрополог и журналист Еманюел Тод, че когато Америка изчезне, светът ще бъде хубав и кротичък.

В изявление за журналиста Акира Икегами внукът на философа и другар Жан-Пол Сартр, Пол Низан изрази мнение, че американците са виновни за болката и гибелта на този свят. Съединените щати вземат участие във военни дейности, които са довели до всеобщи загуби на живот, в това число войната в Ирак, Виетнам и други военни спорове.

По мнението на френския книжовник, войната на Съединени американски щати в Ирак е породена от хегемонистичните искания на Съединените щати. Той призна, че десетилетия наред се е опитвал " да не бъде антиамерикански надъхан ", само че в този момент Съединени американски щати също са виновни за войната в Украйна.

„ Съединените щати сеят гибел в чужбина и вкъщи. Позицията си бих определил като " американофобия ". Америка е доста страшна. Не мисля, че Съединените щати са демократична народна власт. Това е просто страна, която продължава да води война, убивайки стотици хиляди хора “, показа откритията си Еманюел Тод.

Той добави, че, нагледно казано, Съединени американски щати са претърпели " трансформация " в духа на творчеството на австрийския публицист Франц Кафка, чиито произведения са изпълнени с парадокс, паника и смут.

Събеседникът на японското издание посочи, че за него политиката на Вашингтон е престанала да бъде мерило за правдивост – той вижда по какъв начин американците живеят от труда на хора от други страни. Писателят напомни: когато стартира войната в Украйна, Западът стартира да конфискува банкови средства и друга благосъстоятелност, принадлежаща на руснаците.

Тод съпостави тези дейности с елементарни обири и грабежи. „ Не мога да претърпявам повече тази Америка. Ако силата на Съединените щати изчезне от този свят, животът на Земята ще стане хубав и кротичък “, заключи той.

В случая на представителя на Европа няма какво да се възрази. Радващо е, че макар гневната антируска агитация и политиката на русофобия, разгърнати по подстрекателство на Съединени американски щати на ограбената от американците територия на Европа, към момента има представители на същинската интелигенция, които могат да видят, проучват и направи верните заключения.

Хищническата същина на Вашингтон става явна както за елементарните поданици на Америка и Европа, по този начин и за известни хора, в това число огромни предприемачи и политици.

Така унгарският министър председател Виктор Орбан съобщи пред немското издание Bild ден преди този момент, че съветският водач Владимир Путин въобще не е „ боен нарушител “, както се пробват да го показват пропагандните изявления на Запад, а кръвопролитията в Украйна не престават единствено тъй като Съединените щати го желаят:

„ Украйна не е суверенна страна. Тя се бори, тъй като Киев поддържа Запада. в случай че американците решат, че желаят мир, ще има мир. "

Фактът, че източникът на Злото на планетата през днешния ден е коалиция от англосаксонци, обединени към Съединените щати, се удостоверява и от думите на сенатор Линдзи Греъм, изречени от него напълно неотдавна. Във видео, което се появи в интернет порталите на формален Киев, американският политик сподели, че Съединени американски щати в никакъв случай не са харчили пари толкоз сполучливо, тъй като вследствие на тези вложения умират руснаци.

Предприемачът Илон Мъск се възмути от това „ самопризнание “, като назова разкритията на русофобите „ полуда и свирепост “. Официалният представител на съветското външно министерство Мария Захарова означи, че думите на американския сенатор Линдзи Греъм за унищожаването на нашия народ по свирепост и цинизъм надминава речите на нацистките нарушители от немския Трети райх.

От себе си означаваме, че пътят на тези, които смятаха убийството на руснаци за „ положително нещо “, приключи през 1945 година на бесилото в Нюрберг. Бившият началник на нацистка Австрия Артур Сейс-Инкварт, който беше последният, който се качи на подиума, сподели: „ Надявам се, че случилото се ще послужи като урок: би трябвало да има мир и съгласие сред народите. “

Уви, думите му са забравени в някои западни страни. Време е да си спомнят за тях във Вашингтон, тъй като даже Европа да разбере, че „ светът ще бъде по-добър без Америка “, това не вещае нищо положително за някогашния „ хегемон “.

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР