Национален протест на автоинструктори ще се състои днес около обед

...
Национален протест на автоинструктори ще се състои днес около обед
Коментари Харесай

Автоинструктори протестират срещу промените в обучението на шофьори

Национален митинг на автоинструктори ще се състои през днешния ден към обед в центъра на София. Поводът са препоръчаните промени в шофьорските курсове. Очаква се на обяд към 1000 образователни автомобила да блокират придвижването в центъра на София по бул. " Цар Освободител " от улица " Раковска " до площад " Независимост ", оповестява Нова тв.

Инструкторите упорстват да бъде анулирана заповедта, с която броят на часовете по кормуване се усилва от 31 на 42. Според тях, това прикрива корупционна скица.

Според тях, това прикрива корупционна скица. В ранния следобяд протестиращите сядат и на масата за договаряния с просветителното и транспортното министерство.

" Има подписан контракт за създаване на електронна система за следене на образованието през юни месец 2018 година, а в действителност в работната група решение за такава система се взима през месец юли. Как по този начин един контракт бива подписан още преди да е взето решение за тази идея? ", сподели Трендафил Маринов, ръководител на Българския автоинструкторски съюз.

" Наистина има подписан контракт за създаване на идея, като договорът и създаването по него към момента не са признати. Утвърденото от министъра на образованието е смяна в образователната документи, която е обвързана с смяна в " Наредба 37 ", регламентираща реда за образование. Към този миг смяна в същата разпоредба не е планувана, в случай че не се реализира единодушие с сектора. Не е възлагана разработка на програмен продукт или система, а единствено идея за образованието. Ще се одобри в този тип зависи от това дали браншът е склонен да има подобен надзор ", разяснява Бойко Рановски, изпълнителен шеф на ИА " Автомобилна администрация ".

" Вероятно часовете за кормуване би трябвало да бъдат повече. Този въпрос е много по-комплексен. Имаше доста разнообразни отзиви, като предложенията бяха часовете да се усилват много повече - 41 или 50 часа ", съобщи Чавдар Здравков, член на работната група за актуализация на образователната документи.

Протестът е проведен от Националния автоинструкторски съюз, Българския автоинструкторски съюз и Съюза на българските автомобилисти.

Стефан Малковски, ръководител на Националния автоинструкторски съюз заяви за БНР, че протестиращите имат планувана среща с министъра на превоза Росен Желязков и се надяват това да стане по време на митинга.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР