Национален план за възстановяване ЕвропариПолитиците и бизнесът настояват за промени

...
Национален план за възстановяване ЕвропариПолитиците и бизнесът настояват за промени
Коментари Харесай

953 проекта са одобрени за първите грантове по Плана за възстановяване

Национален проект за възобновяване ЕвропариПолитиците и бизнесът упорстват за промени в Плана за възстановяванеЕвропари„ Бяхме подготвени да се откажем от План за възобновяване на България “
953 плана ще получат първите грантове по Плана за възобновяване, заяви през днешния ден Министерството на нововъведенията и растежа. Финансирането от близо 260 млн. лева е предопределено за софтуерна рационализация на производството. Списък с утвърдените от Главна дирекция „ Европейски фондове за конкурентоспособност ” (ГД ЕФК) компании бе оповестен на уеб страницата на МИР. 

Печелившите планове бяха излъчени всред 2423 кандидатствали. Първата процедура по ПВУ бе отворена на 22 юли, като планове се подаваха до 21 септември. 

Мярката бе ориентирана към четири от икономическите браншове на страната – C (Преработваща промишленост), Е (Доставяне на води; Канализационни услуги, ръководство на боклуци и възстановяване), J (Създаване и разпространяване на информация и креативен продукти; Далекосъобщения) и M (Професионални действия и научни изследвания). 

В тях попадат най-вече индустриалните компании – за медикаменти, медицински произведения и уреди, компютри или оптични материали, храни, питиета, дрехи и други Допустими бяха още предприятия, които се занимават със събиране на боклуци или с преработване на материали, кино и телевизионни студиа, радиа, малките екрани и осведомителни организации, както и компании с архитектурна, инженерна или научноизследователска и развойна активност. 

Безвъзмездното финансиране за другите по величина предприятия друго: за микропредприятия грантът може да доближи до 180 хиляди лева, за дребни – до 350 хиляди лева, а за междинни – до 700 хиляди лева. 

На уеб страницата на МИР са оповестени както описи с класираните за приемане на грант, по този начин и утвърдени аварийни планове, за които не е достигнало финансиране. Има и подобен с препоръчаните за отменяне планове. 

Одобрените претенденти ще бъдат поканени да показват доказателства, че дават отговор на условията за краен адресат на средства от Механизма за възобновяване и резистентност, в това число на условията посочени в Условията за кандидатстване по процедурата. 

По втората процедура от ПВУ за „ ИКТ решения и киберсигурност “ по линия на МИР кандидатстването завърши на 19 декември. Бяха подадени близо 7 700 планови оферти за над 146 млн. лева Бюджетът по втората стратегия е 30.6 млн. лева, а печелившите компании се чака да бъдат оповестени на уеб страницата на МИР до края на януари 2023 година

Ако обявата е била забавна и потребна за Вас, не пропускайте да ни последвате в обществените мрежи Фейсбук, LinkedIn, Twitter и Instagram, както и да се запишете за E-mail бюлетина ни. За вести, свързани с екологично, обществено и корпоративно ръководство (ESG), посетете профилирания уебсайт ESGnews.bg.
 Economic.bg News Запишете се за нашия бюлетинплан за възобновяване грантове утвърдени планове лист ПоследниНай-четениЕвропари 24 953 плана са утвърдени за първите грантове по Плана за възобновяване Компании 572 Aurubis ще влага още €20 млн. в слънчевия си парк край Пирдоп Компании 148 Ръст на заплати и съкращения на хора: Какво чакат компаниите през 2023 година? Накратко 328 Бензиностанциите ще продават горива с понижение още ден Пазари 5246 „ Това е изгубване на криптото “: Пътят към нулата е неминуем Бюджет и финанси 3878 Официално минималната заплата става 780 лева от 1 януари Любопитно 2780 Древният Деринкую: Скритият под земята град в Турция Енергетика 2573 Путин подписа указа против ценовия таван на съветския нефт Всички вести googletag.cmd
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР