Национален фолклорен ансамбъл „Българе“ ще представи за първи път в

...
Национален фолклорен ансамбъл „Българе“ ще представи за първи път в
Коментари Харесай

„Осмото чудо“ на НФА „Българе“ идва за първи път в Благоевград

Национален фолклорен отбор „Българе“ ще показа за първи път в Благоевград нашумелия театър „Осмото чудо“, със специфичното присъединяване на холивудската звезда Бен Крос, оповестиха от общината. Събитието ще се организира на 29 ноември 2018 година от 19:00 часа на сцената на зала „Пейо Яворов“. Културното събитие се реализира под патронажа на кмета на Благоевград доктор Атанас Камбитов.
 0-4  0-2-1
„Осмото чудо“ е по сюжет, хореография и постановка на продуцента и на ансамбъла Христо Димитров. Спектакълът е запленяващо странствуване в света на неравноделните музикални размери в българския фолклор и е истинска режисьорска композиция от филм, спектакъл и динамичните ни национални танци и песни. Интригуващ сюжет, в който феновете преоткриват за себе си личността на един правилен другар на България от преди век – кореспондента на в. „Таймс“ за Балканите Джеймс Баучер.

Повествованието минава през 7 музикално-танцови картини, впечатляващо показани от танцьорите и солистите на „Българе“, а самият хореограф на спектакъла Христо Димитров се включва със солови осъществявания в добруджанската и тракийската картина. В четвъртия авторски план на ансамбъла наред със закачливите тематики от фолклора в песни и танци, един хвъркат актьор постоянно обира овациите на публиката.

Спектакълът „Осмото чудо“ е игран в цялостната си и в късата си версия близо 100 пъти, триумфално покорявайки сцените в множеството градове в страната.

Билети за представлението „Осмото чудо“ могат да се закупят на касата на зала „Яворов“ и на тел. 0884 115 138.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР